En lille detalje

This entry is part 17 of 36 in the series Erfaringer

En lille detalje, ved brug af Sinner Hood, er fastspænding, som der ikke tænkes over i dagligdagen, men er vigtig når blæsten gerne vil hive og flå i alt hvad der sider lidt løst.

Måske reddet
Måske reddet

Da jeg i sin tid fik min Hood var der kun 1 stk. velcro bånd til at spænde den fast foran, når det blæste vippede den forreste del op i vinden, ofte måtte jeg side og holde den med én hånd. Ligeledes blev hullerne til knapperne hurtigt udvidet, fordi vinden hev og trak også på grund af, at jeg i et forsøg på at holde den nede , nærmest “overstrak” velcro.

Da jeg testede Hood og købte den, var det ikke blæsende , men koldt, så det var jo en dejlig oplevelse. Hjemturen med den var fantastisk, sidde i læ, tørt og varmt.

Som bekendt er lidt blæsende i nord, efter de første gange med en “lille vind ude fra vest” var min tanke at så kunne jeg ligeså godt køre uden.

Heldigvis havde velomobilcenter.dk , som altid en løsning, det var 2 ekstra velcrobånd til fronten af kåben, hvor har jeg været glad for dette, jeg for helt kuldegysniger når jeg tænker på de kolde temperature, regn, sne, blæst nedfaldende og flyvende genstande den har beskyttet mig imod, var godt jeg ikke solgte den videre, for Jeg elsker den Hood 🙂

Velcrobånd betegner jeg som en sliddel, især når jeg cykler så meget i alt slags vejr, påvirkninger fra vand, fugt , forurening og sved kan gøre dem møre over tid. Hullerne udvider sig langsomt, og til sidst kan knapperne smutte igennem.  Så engang om året bliver velcro skiftet.

En mulighed er at finde andre knapper, eller lægge skiver under, dog skal man så sørge for at  dække skarpe kanter eller hvis det er metal der bruges, ellers er der hurtigt ridser på velomobilen, især når den lægges på fronten af velomobilen ved ind og udstigning eller når der køres op ad lange bakker for at få køling/luft. Du glemmer hurtigt at passe på.

Jeg har ikke haft de problemer med knapperne efter jeg fik de 2 ekstra velcrobånd foran. De er også nemme at montere og skifte, så jeg ser ingen grund til, at ændre på dem.

Det er en god idé at holde ekstra godt fast i Hood ved ind og udstigning, i blæsevejr, selvom jeg har velcro til at holde den fast imens, er det ikke altid nok, det er også vigtigt at vide hvor vinden kommer fra, én Hood kan godt slå hårdt :-).

Som det ses sidder min Hood godt fast i blæsten se 2m41s  inde i video  Windy and Velomobile :

Vi ses der ude…spændt fast

 

 

Series Navigation<< VægtKolde fødder >>

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.