Marathon plus i sneen

This entry is part 19 of 36 in the series Erfaringer

Hvem havde troet vi skulle få sne nu, hvis man så bort fra temperaturen i sidste uge, var det jo næsten forår. Men jeg kan så konstatere, at februar stadig er en vintermåned.

Da vi ikke har haft sne i lange baner, som de sidste 2 år, har Schwalbe Winter med pigge stået meget i garagen, det har været sat på og af igen, men til sidst gad jeg ikke sætte det på for en enkelt dag med sne.

Så det står stadig og venter i garagen

Schwalbe Winter venter i garagen.
Schwalbe Winter venter i garagen.

Jeg sætter altid ventilen ved noget tekst på dækket, så er det nemt at finde eventuelle sten eller glaskår der har forårsaget en punktering, der er jo ingen grund til at bruge ekstra tid ude i kulden eller regn og sne.

Men selvom der nu har været sne i 3 dage har jeg været for “doven” til at skifte til “vinterdæk”. Sneen forsvinder vel snart igen, jeg klare det også udmærket med Schwalbe Marathon Plus, så længe jeg ikke skal køre en længere tur, og der ikke er for meget is.

Det kræver dog at man starter langsomt, ellers snurre hjulet bare rundt uden at tage fat, men stille og rolig igangsætning, så køre det.

Men som vejret var forleden dag, med tung og våd sne, nærmest slush-ice, hjælper hverken marathon plus, winter eller andre pigdæk. Rulle modstanden var enorm

Det ser ud til at det bliver køligere, usikkert hvor meget sne og kulde der kommer, men pigdækken bliver i garagen lidt endnu. Link til pigdæk: Schwalbe.com

Vi ses…måske derude

Series Navigation<< Kolde fødderVirb Og GoPro >>

5 Replies to “Marathon plus i sneen”

 1. Hi, I see you have a special Winter tires, without studs.
  Or did you remove them yourselves?
  Any reason?

  1. Hello Cees
   There are still studs in, but you can not see them in the picture. They sit in the middle, not on the side. It is then possible to put more on, can be purchased as “spare”. But have not had needed it
   A video with them on Strada..but no snow :-): http://youtu.be/eMtH8X1KnQQ

   Soren/Velostrada

   1. Hi Soren,

    I’ve got also the Winter (with extra studs and tool) tires in the garage, waiting for bad weather.
    Until now it wasn’t necessary to put them under the Mango+ 🙂

    That’s why I was wondering….

    grts, Cees

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.