En kamel bag sædet

This entry is part 2 of 36 in the series Erfaringer

En kamel skulle efter sigende have 2 pukler, min Camelbak har ingen, men den er fantastisk at have med bagved sædet, hvorfra den levere frisk og kølig vand til omkring 300 kilometer, da den kan indeholde 3 liter vand.

Jeg fik den i april, fra Grejfreak.dk, jeg havde set man bare kunne få vandblæren(reservoir), men valgte at få denne model, som holder vandet koldt i længere tid.

Jeg har været utrolig glad for den, i stedet for de drikke dunke jeg plejede, at have til at ligge og rode rundt i bunden af Strada. Ofte var vandet blevet varmt i dunkene, eller der var ikke nok vand, så løb tør, og ofte steder hvor der ikke var vand lige i nærheden. Det problem har jeg ikke længere.

Vandet forblev køligt på mit 600 km Brevet, men det var hellere ikke de helt store varmegrader der var på den tur, og egentlig har det slet ikke været så varmt,  så det har ikke været muligt at påvise, at vandet var køligere i længere tid i en Camelbak end drikkedunkene før nu, da varmen endelig kom idag, var det var en oplagt mulighed for at prøve Camelbak.

Men tiden var ikke til, at cykle 300 kilometer for at teste, så Camelbak blev fyldt og sat 15 min ude i solen, en drikkedunk stod der også, er ikke med på billedet, vandet i dunken var allerede begyndt at blive lunken efter de 15 min.

Camelbak i 15 min i sol varme
Camelbak 15 min i sol varme

Ned bag sædet med Camelbak…

Camelbag bag sædet
Camelbag bag sædet

… der er remme med spænder i toppen, der nemt sættes omkring bøjlen bag sædet så den ikke vælter rundt.

Slangen føres nemt frem, så den er til at nå..

Camelbak Slange
Camelbak Slange

.. i et snuptag

Her ses den bedre…

Camelbak slange i solen
Camelbak slange i solen

Så afsted….og den første slurk blev taget og spyttet ud igen, hvis der går længe mellem man drikker bliver det vand der er yderst i slangen varm. Så spyt den ud, men husk lige ikke at gøre det på cykelstien når der er andre… tæt på 🙂

En lille video fra dagens test:

Det er jo skønt altid at have noget koldt vand at drikke når der cykles…

"Camelride" Jerup Strand
“Camelride” Jerup Strand

..og det bliver ved med at være køligt når udsigterne nydes…

"Camelride" Rønnerhavnen
“Camelride” Rønnerhavnen

Jag kan kun konstatere at det er et godt at købe den isolerende “sæk” med, i stedet for bare en “vandblære”(Reservoir) og at når camelbak.com  skriver om den: “This versatile insulated reservoir sleeve adds hours of hydration to any pack.” er det sandt. Vandet var på denne tur, var stadig lige så kold som da jeg tog hjemmefra, undtagen det i slangen :-). På længere og varmere ture vil det måske stige nogle grader, men ved at putte isterninger eller efterfylde med vand vil det stadig holde sig køligt.

Jeg bruger kun min Camelbak til vand, ikke energidrikke eller sodavand, da den er meget lettere at holde ren og fri for eventuelt mug.

Sørg for at den er tømt for vand, også slangen. En let rengøring og hæng den op til tørring…

Camelbak til tørring
Camelbak til tørring

…klap de små tørrestænger ud…

Camelbak tørrestænger udslået
Camelbak tørrestænger udslået

Hvis nu du er et sted med mange insekter er det en god idé at have klippet et stykke fra nylonstrømpe, nej ikke dine sure cykelstrømper :-), til at dække for hullet mens den tørre.

Hvis den bruges ofte er det bare en let rengøring, især hvis du kun bruger vand. Hvis der går længere tid imellem brug, læg eventuelt reservoiret i fryser. Det kan tages ud af den isolerende “taske”

Se video fra Camelbak:

Obey your thirst…vi ses der ude med koldt vand i sækken 🙂

 

 

 

 

 

Series Navigation<< Service og sliddeleDæk er da bare runde >>

4 Replies to “En kamel bag sædet”

 1. I use 2 camel backs on my longer Brevets. On a hot day I will freeze my fluids in ice cube trays and add them to my bags. I them top them up with water and the other fluids. The ice keeps the inside of my Quest cooler. I hang one on each side of my seat.

  1. The 3 liters is enough for me, as I also drink something at the controls(often a shop or gasstation), where I also ensures that the the Camelbak is full. Here in Denmark there is not such a long distance between the places where to get water. I suppose there are longer distances in Canada.

   Only on my long rides at night in Germany, along small roads I have experienced running out of water and it took a long time before I found a place to get something. But at that time I had not the Camelbak

   Now that I’ve got it, I can only regret I had not bought it a long time ago.

   /Søren

 2. I remember the eurotour 2013. There was a man like you that imitated a whale. Do you know him my Viking friend?

  Regards Peter

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.