Det er årstiden igen

This entry is part 30 of 36 in the series Erfaringer

Det er ved at være den fugtige årstid igen, hvor helt sikkert vil komme dug på visir, spørgsmålet er bare hvor meget. Jeg har endnu ikke fundet et mirakel middel eller løsning, så der aldrig opstår dug på visir.

Kig gennem visir
Kig gennem visir

Jeg har fået det elimineret, ved at holde visir så rent som overhovedet muligt, da dug “binder” sig til snavs. Jeg bruger ikke sæbe/opvaskemiddel, da visiret over tid bliver mat. Opvaskemiddel kan også indeholde slibemiddel, så der kommer ridser. Sæbe giver “diamanter” eller “regnbuer” i visir, når de modkørendes lys rammer om aften.

I år vil jeg forsøge at holde det rent med et middel der bruges til skærme (Pc, TV og lignende) til grund rengøring, så efter hver tur tørre visir over med vand og fugtig blød klud.

Video fra januar 2015


Hvis visir har mange småridser er det en god ide, at skifte det inden vinteren. Visir er en sliddel, det er meget vigtig for dit udsyn, det bør efter min mening skiftes, når der som nævnt er ridser eller andet der giver uklart udsyn. På billedet ” Kig gennem visir” ovenover ser det ud som om mit er ridsefri, selv når billedet ses i stor størrelse, kan man ikke se de alle små ridser der er, men jeg kan fortælle at der er mange. De mange ridser kommer fra stenslag (fra biler,lastbiler) og små sandkorn. Jeg bor nær kysten, der er ofte meget blæst, der indeholder masser af små sandkorn. Om vinteren bliver der spredt salt og grus, der hvirvels op sammen med vand, så på længere ture er det nødvendigt at aftørre visir engang imellem for at kunne se ordentligt, selvom klud(vaskeskind i beholder) er fugtig, sidder der altid mikroskopiske sten. Ridser er umulig at undgå, med det materiale visiret er lavet af. Derfor er det hvert år mit visir bør skiftes.

Her er et tidligere og længere indlæg om dug på visir

Vi ses der ude….med rent visir

Series Navigation<< Blæst og en flad fornemmelse F-LiteVelonaut eller Velo Av >>

2 Replies to “Det er årstiden igen”

  1. Hello Erwin

    I buy it through http://www.velomobilcenter.dk, but it’s obviously much easier for you to buy it through http://www.sinnerbikes.com (or is it http://www.drymer.nl/ now ? ), although I can not find it on their side. Otherwise, there is the http://www.velomobiel.nl as I suppose they also sell them

    I think the price is high, but it is necessary to see well through the visor. In Denmark, the price is about 600 kr. Which is about 80 Euro

    Sincerely
    Søren (Velostrada)

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.