Virb Og GoPro

This entry is part 20 of 36 in the series Erfaringer

Jeg havde længe overvejet, enten at skifte mit Gopro 3 ud eller få et ekstra kamera. Jeg er ikke utilfreds med GoPro, men det er blevet brugt flittigt de cirka 15 måneder jeg har haft det og er begyndt at vise tegn på slidtage i selve elektronikken. Jeg købte det også brugt, det har måske overskredet “24 måneder garanti” perioden, hvis man nu skulle tro på vandrehistorien om, at elektronik er indstillet til at “stoppe” kort efter, er det måske derfor :-).  Men det virker til det det skal, at optage film. Det var mere GoPro app der var problemer med.

Garmin screenshot Virb
Garmin screenshot Virb ved brug

Jeg har dog kigget en del på Garmins Virb action kamera, især Virb Elite. Jeg var især tiltrukket af at jeg kunne styre kamera med min Garmin GPS. Det spare jo strøm på både telefon og kamera, når der ikke behøves Wi-Fi til at styre kamera.

Da der kom et godt tilbud, et Garmin Virb Elite blev bestilt, ventetiden blev brugt på at læse info om kamera. Det blev det jo ikke mindre godt af, især info om at jeg kunne parre mine sensor( puls og kadence) med Virb elite var interessant oplysning. Da jeg bruger Virb Edit til at få Overlays (Diverse data på filmen) ville det spare en masse tid, da det ikke vil være nødvendigt at hente og synkronisere data fra min Garmin 800.

Screenshot_Virb app klar
Screenshot_Virb app klar

 

 

 

 

Kamera kom, sammen med et sd kort jeg havde bestilt, i med sd kort og batteri. Indstille sprog , sætte den til at oplade i pc.  Den viste sig hurtigt og hvis man har Garmin update eller Virb Edit vil den hurtig finde ud af om der var opdateringer til kamera. Det var der, så opdater, genstarte kamera og lade igen. Så var det bare at vente og vente

 

 

 

 

 

Jeg kunne dog ikke lade være med at prøve det, så hundene agerede ufrivilligt statister

Om kamera blev forskrækket over hundene skal ikke kunne siges , det stoppede og det vist sig at der ikke var mere strøm på. 2 timer i pc og ingen strøm på? Det havde lyst rødt og siden grønt. Ind og sætte det til pc igen, finde manualen, mystisk der stod det vil lyse orange mens det ladede op. Mit lyste rødt, og hurtigt efter grønt, startede når det var sat i pc. Slukke, og så stod det hele på engelsk og kunne ikke ændre sprog igen, godt det ikke var på kinesisk :-). Det viste ikke det ladede hellere ikke når det blev sat til at lade i stikkontakt. Øv, en “mandags model”, var min første tanke. Fik spurgt  andre der lige havde købt et hvordan deres lyste og hvilke symboler der var under opladning. Konstaterede at deres i hvert fald ikke på noget tidspunkt havde lyst orange, så det er en fejl i manualen.

Men fandt “fejlen”

Jeg plejer altid, at formatere et nyt  sd kort, selvom det ikke burde være nødvendigt, denne gang havde jeg så smidt det direkte i Virb, og det var så en af de få gange hvor det skulle have været formateret.

Det blev ordnet og i med kort og batteri igen, så i pc. Vupti nu ladede det og viste lade ikon. Fandt bagefter på et forum at der var en del der havde dette lade “problem”, og sendt deres kamera til ombytning. Det kan godt betale sig at lede efter løsninger, og læse manualer, dog skal manualer selvfølgelige være korrekte og opdateret.

Så fuldt opladet var det ud for at teste og se hvordan det passede i GoPro mounts, det er jo smart at der er en adapter med til Virb, så det kan bruges med de gængse mounts der findes på markedet.

Jeg syntes det fungere fint efter den første prøvetur, det ryster lidt, men jeg rystede med. Der var masser af ujævnheder, sne is og huller. Dæk og affjedring bliver lidt mere hård og stive i det kolde vejr. Jeg havde hellere ikke brugt tiden på at spænde begge kamera ordentligt, især på tilbage vejen, det var koldt om fingerne.  Virb blev monteret på en af de lange Gopro mounts til hjelm, i stedet for en af de lidt lavere, jeg kunne ikke finde mine små gummi plug( må hedde anti vibration plug).

VIRB Picture
VIRB Picture

Hverken video eller dette indlæg er en “Fordele og Ulemper”, test  mellem/af GoPro og Garmin Virb Elite. Dem findes der masser af på nettet og youtube.

Et sted jeg godt kan lide at læse om test er her:

Virb
www.dcrainmaker.com/2013/12/garmin-depth-review.html

GoPro:

www.dcrainmaker.com/2014/11/gopros-review-indepth.html

Og i går aftes kom der en længe ventet opdatering til GoPro app, som har løst en del af de problemer jeg havde med dette kamera, så…

Jeg er tilfreds med begge mine kamera, og det er hovedsagen.

Vi ses derude…nu med “Virb i låget”

 

 

 

 

 

Series Navigation<< Marathon plus i sneenFart og Gennemsnit >>

6 Replies to “Virb Og GoPro”

 1. Good review Soren!
  I’m also thinking of buying one as they have got a lot cheaper recently over here in the UK, Of course I don’t have a “racecap” or wear a helmet so I would need to attach it to the Quest shell (or my head) so have you any suggestions about that?

  1. Hi John
   There are mounts plates with good adhesive ability, so good that they can be difficult to get off again. Just do not put it on the “soft parts” on Quest as giving too many vibrations and camera will shake too much. Remember that you must be able to see the traffic and not into the camera. Besides this, there is free choice of location. A good location is possibly in front of the mirror. If you want more of the Quest in the videos, the top (“Bulk”) on the back is a perfect place

 2. Sorry about the “mess” above- it looks like the blog software tried to translate from English and screwed things up!

  1. John,
   No mess here, but :
   It is google attempting translating your English to English.

   Maybe because you’re from New Zeeland 🙂

 3. Hej Velostrada.

  Hvordan har du fået Virb edit til at skrive km/t istedet for mph?

  Hilsen en frustretet Garmin elite ejer.

  ps. Fin artikel

  1. Hej Rasmus. Jeg håber du har fundet ud af det nu, men ellers er det inde i indstillinger den skal sættes til Metric

   Hilsen Søren/Velostrada

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.