Velonaut ude i kulden

Hvad er en velonaut? En hurtig søgning på Google, giver ikke en definition , som hvis du søgte på “astronaut” hvor google straks svare:”…a person who is trained to travel in a spacecraft…”

Strada and velonaut?

Da jeg i 2010 fik min Leitra og startede cykle i velomobil…

Leitra Færdig hos maler. Klar til færdig montering
Leitra Færdig hos maler. Klar til færdig montering

…begyndte jeg at kalde mig “Velonaut”, ikke fordi jeg ligesom definition på “Astronaut” .”…var trænet i at rejse i en velomobil….” , men fordi jeg følte at det var et område jeg skulle udforske som astronauter, altså et ukendt område. Det skal dog siges, at jeg kaldte Carl George Rasmussen, velonaut, som den første, selvom han blev kaldt pioner, hvilket er det samme som en der “udforsker”, kunne jeg bedre lide ordet “Velonaut”

Danish Cycling Pioneers – Carl Georg Rasmussen from Mikael Colville-Andersen on Vimeo.

Vi læser ofte om personer der fortager en evnetyrlig rejse, og disse bliver eksponeret på landsdækkende medier

Selv har jeg udforsket det at cykle i velomobil siden 2010, det vil sige at næste år har jeg 10 års jubilæum til marts, jeg har cyklet lange ture, oplevet en masse.

Tilbage til google søgning på hvad en velonaut er …Der dukker masser af resultater op…lige fra en cykelbutik i Bruxelles…til ja “whatever”, derfor bruger jeg min egen definition…. : “At en velonaut, er en der cykler i en velomobil, og udforsker brugen af denne….og en tilføjelse verden i denne”

Carl George Rasmussen lavede engang et slogan og en plakat med ordene:” Cycling-all Year-all wheather…..Yes we can,.. in velomobiles”

Velomobile All Year-All Weather
Velomobile All Year-All Weather

Og egentlig var dette indlæg for at fortælle om en Velonaut, som virkelig udforsker , hvad en velomobil kan bruges til.

Alve Henricson, en svensk velonaut, som jeg mødte første gang til “Jule race” hos velomobilcenter.dk, i december 2017

Mødte Alve Henricson første gang december 2017

Hvis man ikke vil læse hele indlæg, er der et lille uddrag her:

Med tilladelse fra Alve : Fra November 2017

Som ny velonaut, kan det ofte være svært at vurdere hvad man “kan”. I lørdags, på “juleturen” fandt Alve ud af at han måske havde overvurderet sine evner, efter ikke at have cyklet længe. På lørdagens tur, hvor tempo var lagt så alle kunne følge med, men at cykle i velomobil, kræver stadig træning især når der startes ud med lidt bakker, efter 1 ½ kilometer måtte Alve køre ind til siden. Han fortalte, han kunne ikke, for lidt træning, så han ville vende tilbage til velomobilcenter.dk, vi andre skulle bare fortsætte. Vejen tilbage var meget nem, og kun 1 ½ km. Af en eller anden årsag ender Alve, med at cykle 50 km istedet for de 1½ km, og det må man jo sige er ganske imponerende af en der “ikke kunne klare det” Da vi mødte ham senere tilbage på vmcenter, fortalte han, at det var hans GPS der sendte ham på omveje, og han havde spurgt nogen om hvor han var, de havde kigget lidt underligt på ham, men da han sagde han var svensker, så forstod de

…og en lille video fra første møde i 2017:

Og året efter i “Julerrace” 2018

Nu er den samme Velonaut…Alve Henricson, som velonaut på vej mod NordKap i Norge for at “udforske” , hvad man kan gøre i en velomobil i ekstrem kulde. Fra at have besvær med at køre i Ganløse i 0 graders celsius , og kunne ikke køre så langt, er han efter mange ture i et noget varmere klima , nu på vej mod Nordkap, hvor temperaturene har været nede på minus 25 garders celsius , en fantastisk bedrift. En sand velonaut!

Foto Alve Henricson. På vej mod Nordkap

Læs om Alve Henricsons “kamp” om at nå sit mål…Nordkap her på dette link

http://alve.henricson.eu/

Screenshot fra Alve`s Blog
Video fra Alve`s Youtube kanal

Jeg ønsker dig forsat godt tur, Alve. Håber og krydser finger for du når dit mål, du er en sand Velonaut!

One Reply to “Velonaut ude i kulden”

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.