Strøm og løse forbindelser

This entry is part 4 of 36 in the series Erfaringer

I den mørke tid som nærmer sig er det vigtigt at have ordentlig strøm og lys, ligeså vigtigt er det at have forbindelserne i orden. Det hele hænger sammen, hvis der er et svagt led, kan det betyde at jeg holder på en mørk og øde landevej, og det er der jo ingen fornøjelse.

Problemerne nedenfor blev løst af velomobilcenter.dk

Da jeg fik min Strada opdagede jeg at lyset sommetider forsvandt i korte øjeblikke, når der blev kørt over huller eller vejen var meget ujævn.

Jeg fandt ud af at de standard monteret stik af “plugin” typen, gled frem og tilbage, så forbindelsen blev brudt. Selvom det for det meste var kortvarig, havde jeg prøvet at de var frakoblet helt under en nedkørsel en mørk aften, det var ikke behageligt.

Jeg fik dem så skiftet til andre stik med en lille modhage…

Han og Hun stik
Han og Hun stik

..så han og hun stikket bliver sammen, og ikke mister forbindelsen

Stik samlet
Stik samlet

Stik på lader skulle også skiftes. Problemet var løst, men ikke helt.

Standard sikring:

Sikring i strada
Sikring i strada

Sikringen til hele el systemet var noget udsat, den sad ikke fastmonteret i en sikringboks, eller anden beskyttelse, den hang nærmest i ledningerne lige ved venstres dæmpers ophæng. Det kunne ske at den engang imellem “rystede” sig hen så jeg ramte den med benene, så lyset blinkede. Et par gange sprang sikring, fordi den kom i kontakt med metalbolten der holdt dæmperen, ikke særlig smart.

André fra velomobilcenteret havde allerede en løsning på dette problem: En sikringholder inde i kontaktpanelet, genial løsning.

Sikring og holder…

Holder og sikring
Holder og sikring

..sikring sat i…

Sikring i holder
Sikring i holder

..som det ses er der gevind på holderen, så den drejes på plads, så den ikke sidder løs og forårsager blinkende lygter.

Sikringholder paa plads
Sikringholder drejet paa plads

Siden har jeg ikke haft problemer, hverken med blinkende lygter eller sikringen, der har holdt siden, jeg har dog altid en ekstra med i “værktøjskassen”

Læs eventuelt også:

[post_list_box series=”133″]

Det er dejligt, at kunne stole på det virker, når vi har den mørke tid.

Series Navigation<< Dæk er da bare rundeDet bedste batteri? >>

3 Replies to “Strøm og løse forbindelser”

 1. Hei Søren!

  Disse her stikkontaktene liker veldig mye på de jeg har montert selv istedenfor de originale. Jeg hadde samme problemer med lyset, og der var Strada ikke en gang 3 måneder gammel! Jeg byttet ut de originale stikkontaktene med “Molex” kontaktene, også kjent som “Tamiya” kontaktene. På samme prinsip, en han og en hunkontakt, slik at de ikke løsner under kjøreturen. ( “Stekkers” skrevet 29.01.2013 )
  Du har rett, det er slett ikke behagelig at lyset slokker mens en kjøre i nedoverbakkene med 70+ km/t……….
  Det har ikke vært problemer etter montering av de nye kontakter, ikke heller har jeg hadd problemer med sikringene, heldigvis!

  Med vennlig hilsen,

  Adri.

  1. Hej Adri
   Der er en del der har haft problemer med de originale stik, jeg ved ikke om de har ændret det på de nyere velomobiler, det håber jeg.
   Linker lige direkte til dit indlæg “stik”
   Hilsen Søren

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.