Næsten den sidste lange tur

Årets næst sidste lange tur blev til juletræffet  i Ganløse den 21-24. november 2013, det var jo meget belejligt når det nu var der jeg skule hen :-).

Efter klokken 13.00, torsdag den 21. november, kørte jeg fra Frederikshavn mod Århus,  hvor jeg skulle overnatte ved Poul, så kunne vi følges ad til Ganløse.

Vejret var noget gråt og trist., med regn af og til.

Østkystvejen i regn
Østkystvejen i regn

men som altid er det en skøn tur ned langs Østkysten.

Det er altid en fordel at have evnen til, at vende negativt til positivt, så her var en udmærket mulighed for at teste mit nye GoPro 3 kamera i regn.

En regnfuld tur til Århus:

Jeg havde læst at man bare skulle slikke på linsen, så ville vandråberne forsvinde, men det ville, enten kræve en tunge af at hidtil uset dimensioner eller at jeg skulle stoppe hele tiden, da kameraet sidder på min “Sinner Hood”.

Det smarte er at det styres via Wi-Fi og en app på mobilen., så der ikke skal stoppes, eller opmærksomheden fjernes fra vejen. Et enkelt tryk og den optager/slukker.

GoPro 3 App
GoPro 3 App

Det var allerede mørkt da jeg nåede Øster-Hurup, men ikke noget problem, med det lys jeg har.

Poul, havde kørt mig i møde, han dukkede op i mørket nord for Randers, så fulgtes vi ad til Århus.

Ruten til Aarhus:

Vi skulle med Århus-Odden færgen klokken 9.00, da jeg havde en aftale med velomobilcenter om service, så vi skulle ikke ankomme for sent. Heldigvis skule vi bare ned til havnen.

Milan og Strada til Ganløse:

Vejret var også gråt denne dag, men ingen regn på vejen over Nordsjælland

Milan og Strada Nordsjælland
Milan og Strada Nordsjælland

..og den sædvanlige færge Rørvig-Hundested færge kunne vi ikke undgå, det er dejligt at de har fået en ny færge med dejlige indendørs salon, en af de gamle færger var et mareridt at komme med på den kolde årstid, der måtte man klamre sig til skorstenen for at få varmen.

Strada og Milan på færgen
Strada og Milan på færgen

Vi ankom til velomobilcenter. Yoann blev sat igang med at servicere min Strada,  mens vi snakkede  med Torben, og forstyrrede André som var igang med at indstille Torbens nye Quest Xs.

Vi er så heldige at Halfdan, en anden velonaut, bor i Ganløse, hvor vi skulle overnatte. Så hen ad spisetid fik vi en sms at nu var maden klar, hvilken gæstfrihed og service, så det var op til Halfdan og spise et lækkert måltid. Cyklister har utrolig meget plads i maven, men selv her måtte vi opgive at tømme fadene, nu ved Halfdan også hvor meget appetit cykling giver, så der manglede ikke noget :-).

Hvad laver 3 velonauter så en fredag aften, de snakker selvfølgelig om velomobiler og ser videofilmene fra turen til Ganløse 🙂

Jeg stod tidligt op lørdag morgen, og tog ned til velomobilcenter, for at se om der var noget jeg kunne hjælpe med at klargøre til “Juleræset”, men det så ud til Andre, Pernille og Yoann enten havde været oppe hele natten, eller stået meget tidligt op.

Udenfor

Velkommen til juletræs 2013
Velkommen til juletræs 2013

..og indefor var der klargjort.

Klar til Juleræs 2013
Klar til Juleræs 2013

Det varede ikke længe før de første ankom, og fandt vejen til det dejlige hjemmebagte brød og kager…

Kaffe og hjemmebagt
Kaffe og hjemmebagt

..og de gode tilbud i dagens anledning.

Gode tilbud
Gode tilbud

Selv investerede jeg i 3 nye Marathon Plus dæk, kæde og bagskifter, som blev skiftet til service dagen før. De gamle dæk havde kørt 13000, og egnede sig ikke til at køre med på denne årstid længere. Kæden havde lige rundet de 20000 kilometer, og viste tegn på slid, så for at undgå slid på tandhjulene, som slet ikke var slidt, var det  bedst at få den skiftet.

Velomobiler
Velomobiler

 

Læs mere om selve arrangementet i mit indlæg på www.liggecykelforeningen.dk

“Juleræset”

Video fra turen med tekst og musik:

Og med overlays(fart højde):

En lang og dejlig dag var slut, Poul skulle køre med 2 x Ole hjem, da hans Milan skulle have lavet skaderne fra mødet med en lastbil under Eurotur 2013.

Jeg skulle endnu engang overnatte ved Halfdan, så det blev igen en hyggeaften med velomobil snak og film fra dagens tur .-). Tak for gæstfriheden, Halfdan, du må snart cykle nordpå en tur.

Søndag skulle jeg mødes med Torben og hans nye Quest Xs, og cykle sammen hjem til Nordjylland, denne tur kommer der senere et indlæg om. Så kom igen og læs om årets sidste tur.

Ses derude…

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.