Tæt på en DF XL

Et besøg hos velomobilcenter.dk, byder altid på overraskelser.

Jeg var derover,et indlæg kommer senere om dette, i forbindelse med at jeg skulle have Strada klar til Paris-Brest-Paris.

Denne gang stod der en ny Strada DF XL, og hvis jeg har opfattet det korrekt, skal den bruges til demo. Den var dog ikke klargjort til det endnu, så det blev kun til at kigge udefra, og sammenligne med den mindre Strada DF

DF XL vs DF front
DF XL vs DF front

Ved siden af hinanden ses forskellen tydeligt…

DF vs DF XL Rear
DF vs DF XL Rear

Hvor imod det kan være sværere at se fra oven forfra…

DF XL vs DF Top front
DF XL vs DF Top front

…og bagfra…

DF vs DF XL Top Rear
DF vs DF XL Top Rear

Forskellen skulle ifølge det jeg har fundet:

 DF                                                     DF XL

Vægt 24-25 kg ?
Længde 257 cm 263 cm
Bredde 64 cm 66 cm
Højde 88 cm 91 cm
Strada DF XL Front chainrings
Strada DF XL Front chainrings

Jeg har prøvet at sidde i den mindre Strada DF, jeg følte ikke der var plads nok til mig ved skulderne, og fødder, desværre var Strada DF XL ikke klar til at prøvesidde, men umiddelbart så det ud til, at jeg ville kunne “passe” ned i en Strada DF XL, så nu er den tilføjet min ønske/drømme liste, og drømme er heldigvis gratis…endnu 🙂

 

8 Replies to “Tæt på en DF XL”

 1. Hei Søren,

  Jeg ønske deg sukkes med Paris-Brest-Paris, det er en meget stor avstand å sykle! Jeg har prøvekjørt DF når jeg var i Nederland, og den passet meg utmerket, den var liksom støypt omkring meg. For å føle forskjellen tok jeg plass i Ymte’s XL, og den var alt for stor for meg! Så hvis du har en anledning vil jeg anbefalle deg til å prøvekjøre XL en gang, jeg er helt sikker at du bli like begeistret som meg!

  Hilsen, Adri.

  1. Hej Adri

   Tak. Jeg er dog ikke bekymret over afstanden i Paris-Brest-Paris, det er mere cykleturen hjem(hvis jeg cykler Dk-Paris-Dk), der bliver hård 🙂

   Jeg har prøvet DF, jeg var også som “støbt” til den, hvis jeg kom ned i den sad jeg fast :-). Jeg ikke kunne være der med skulderne, knæ og fødder. Men XL har lige de cm ekstra der mangler for at passe til mig, så skal helt sikkert prøvekøre den.

   Jeg læste dit fine indlæg om din ferie, den ser ud til at have været god.

   Venlig hilsen
   Søren

 2. Hi Soren, I went to Dronten recently with a friend to collect a new shell for my poor Quest XS and also a new DF for my friend.
  I tried riding the DF but found it very uncomfortable- especially around the shoulders! As you know I’m not very tall but have a long back so I would need the DF seat set as low as possible and “raked” as far as possible. I also found the lack of footholes a problem as the turning circle is not much better than the QuestXS!
  Allert had a Quattro Velo partly built with a seat in place so I tried that as well- for me it was MUCH better with lots of room around my shoulders. Of course it will be a bit heavier and probably slower in top speed (same as Strada I think) Now I am waiting (impatiently) for the rebuild of my XS and the build of the QV– I think I’ll keep both machines as I don’t want to be without a velomobile in future ( with my record of crashing I need at least two machines!!)
  All the best for PBP!
  Regards,
  John H

  1. Hi John,
   It was exactly the same I felt with shoulders in a DF but DF XL is a bit bigger so I would probably be able to feel better in XL. I the more to comfort and touring, so I’m happy with my Strada, and if I need a new velomobile is probably also a Quattrovelo.
   I look forward to hearing about your experience with Q4W.

   In your case, it is necessary to have 2 velomobiles :-), hope you get your Xs fixed soon

   Best regards
   Søren

 3. Hvis du lagde mærke til en lille vanilla quest xs, så er det min 🙂 med en sort sinner hood selvfølgelig! Jeg skulle kunne hente den i næste uge, det er næsten som juleaften. Så glæder mig til at kunne få gavn af alle dine gode tips i praksis snart 🙂
  Venlig hilsen
  Pia

  1. Hej Pia

   Det er jo fantastisk at kunne holde juleaften 2 gange på et år :-).

   Hvis du ser på det øverste billed(DF XL vs DF front) kan du se et glimt af en front der stikker frem ved siden af den helt blå Quest med kåbe, det er meget sandsynligt det er din Quest Xs, farven passer i hvert fald.

   Jeg håber, at du for indfriet din glæde, og at mine praktiske tips “holder vand”. Ligeledes håber jeg at høre mere om hvordan det går med at være Velonaut.

   Venlig hilsen
   Søren

 4. Hi Soren,

  Go for the DF-XL! You deserve it Man.I don’t know you personaly but can tell from your YT videos you are a good person.

  I couldnt tell for sure from translated text,are you planning on a XL if you fit and it feels good to you?

  Thanks Man.

  Tim.

  1. Hi Tim

   Thank you.
   My Strada is still “fit for fight”, only 2½ years old. I dream about a Strada Xl and the QuattroVelo, and one´s never know 🙂

   /Søren

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.