Jeg elsker den Hood

Jeg er utrolig glad for min Sinner Hood, især på en dag som denne. Med vindstød på 24-30 m/s, er det dejligt at sidde inde, lunt og godt og fløjte med på vindens susende i træerne.

Det ser faretruende ud, når vinden river og rusker godt i de store grene, når cykelstien løber tæt på de store svajende træer. Engang imellem må store grene overgive sig, og der er kun én vej, det er ned.

Stor gren, heldigvis ikke på cykelstien
Stor gren, heldigvis ikke på cykelstien

Så denne gren idag. En gren på samme størrelse og vægt kom dumpende fra himmelen under min tur til Leer i 2013. Den ramte lige præcis min Sinner Hood, men det eneste der skete var at der kom en bule indad på Hood, der kunne presses ud igen. Der skete intet med Strada eller mig. Bulen blev presset ud og jeg kørte videre. Med eller uden hjelm var det nok ikke gået så smertefrit.

Billed fra hjemturen i 2013 fra Leer, hvor jeg fulgtes med Jørgen, det var omtrent her og en gren af samme størrelse og fra den højde som ses her, der faldt ned på Hood på turen ned til Leer.

Hjem fra Leer med Jørgen
Hjem fra Leer med Jørgen

…der kan lige skiftes en lille revne, der var en identisk på den anden side, så billigt sluppet

Jørgen på sin hjemmebygget liggecykel med smil
Jørgen på sin hjemmebygget liggecykel med smil

Selvom det er der kan falde det mest mærkelige ned, føler jeg mig sikker inde under “Min Hat”, selv i blæse vejr

Det er dejligt at kunne holde en rimlig hastighed, selv i hård modvind, uden at skulle knibe øjnene sammen eller dukke hovedet.

Ja, jeg kan godt brokke mig over “The Hood”, især en regnfuld mørkt aften og langt hjem, når der står en syndeflod eller snefnug der føles som kugler i øjnene ryger ind gennem den sprække det er nødvendigt at have åbent for at se noget i styrtende regn/sne vejr, og der stadig er langt hjem,  så får udsynet og “Hood” godt nok nogle eder og forbandelser med på vejen. Men det er jo glemt på en dag som idag 🙂

Det er vigtigt at sikre sig inde, der sker noget, ikke omvendt som vi måtte gøre i haven. Stormen tog vores lille “Trolde træ”

Shanta tjekker skaderne
Shanta tjekker skaderne

Det var et specielt træ, heldigvis var rødderne ikke revet over, så nu har vi forsøgt at redde det

Måske reddet
Måske reddet

Moralen er at det ville være bedre at sikre sig inden uheldet er ude. Jeg er dog ikke den bedste til at moral prædike, jeg skal indrømme når det er lunt og varmt, køre jeg uden Hood og hjelm. Men det er mit valg.

Du skal gøre som jeg siger, ikke som jeg gør 🙂

[rating=6] Stjerner til Sinner Hood, selvom den ikke altid lever op til mine ønsker om udsyn i regn og snevejr

Vi ses derude, i kapløb med vinden..

 

 

3 Replies to “Jeg elsker den Hood”

 1. Hej velostrada
  Følger dine historier om sinner hood nøje, da jeg er på udkig efter en løsning hvor man sidder i tørvejr uanset vejret, men er fri for dug og kan se ud! Kan man sætte tyndt stof over den nødvendige sprække som skal være åben? Eller dugger det for meget? Jeg har spurgt till vinduesviskere hos Velomobil, men de skriver at det ikke er muligt at sætte på, da Hood er i plastik. Hvis du finder en løsning, må du meget gerne skrive det her. Tak for en god side, hvor der er mange spændende indlæg og film 🙂
  Venlig hilsen
  Pia

  1. Hej Pia
   Tak for kommentaren.
   Det er nødvendigt at have den åben, men det er ikke meget den behøver at stå åben når du cykler, det er først når der cykles meget langt og mange timer i regn, at det begynder at give problemer. Ture på 0-100 km er den smule vand der kommer ind ikke noget problem.
   Alt afhængig af hvordan du sidder i en velomobil, er det fra 1 cm til max 5 cm det behøver at være åbent.
   Der findes en anden version end Sinner Hood, den bliver også lavet i Holland: Se den her: http://www.velomobielonderdelen.nl/product/122173/Nacaduct.aspx der er der en luftkanal, efter sigende skulle de modeller ikke dugge så meget , også uden luftkanal.
   Køre du velomobil og hvilken?

   Venlig hilsen
   Velostrada/Søren

 2. Tak for hurtigt svar 🙂 jeg kører ikke velomobil – endnu. Men overvejer kraftigt at købe en Strada til daglig transport (10-20 km hver vej). Jeg er kun 160 cm og min mand er 185 og vi skulle gerne kunne dele. Jeg bor lige ved siden af velomobil center så skal forbi og teste de forskellige modeller. Så er i søge fasen hvor jeg læser hvad jeg kan om velomobiler og ser en masse YouTube 😉
  Derfor er jeg glad for at høre at det ikke er et problem med vand på kortere ture. Det og dugget rude var en af bekymringerne.

  Venlig hilsen
  Pia

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.