Eurotour 2013 Dag 12

This entry is part 12 of 18 in the series Eurotour 2013

Søndag 28. juli

Da vi vågnede havde Björn tænkt på flere muligheder. For at gøre en lang historie kort: Han fik Quest ud til Frederic, hvorefter han tog flyveren hjem til Norge. Questen vil så blive afhentet af den franske forhandler og kørt til velomobiel.nl

Så kunne jeg forsætte touren uden at bekymre mig om at Björn blev “Lost in Reims” 🙂

Jeg fik sagt farvel til Björn, dagens mål var at køre resten af den forgående dags rute plus dagens rute til Campingpladsen Igel i Tyskland . Heldigvis havde jeg lykkeligt glemt hvor langt Ardennerne strækker sig :-). Der skulle køres igennem et hjørne af Belgien og så igennem Luxemburg og ind i Tyskland

På vej ud af Reims, overskyet men meget varmt..

På vej alene fra Reims
På vej alene fra Reims

Da jeg ved der butikkerne tit er lukket om søndagen, især efter klokken 12 i de små byer stopper jeg ved det første bageri i en mindre by, for at proviantere. De har godt nok ikke nogle sandwichs til salg, men efter lidt snakken på fransk om min velomobil og hvor jeg er på vej hen tilbyder det at smøre nogle baguettes med ost og skinke. Vand og cola i rigelige mængder bliver også købt, jeg vil ikke løbe tør, det var et klogt træk når jeg selv skal sige det, for det var ikke før grænsen til Luxemburg jeg fandt et sted der var åbent på ruten.

Der var lange bakker, dejlige og hurtige nedkørsler, ind imellem lidt flad vej.

Ardennerne skal forceres
Ardennerne skal forceres

Vidunderlig udsigt, flot landskab, nød turen i fulde drag, bakkerne kom jeg op over uden at føle mig overbelastet.

Mødte også en trike…

Møde med motoriseret trike
Møde med motoriseret trike

..der dog havde motor, de havde set os køre rundt i Reims dagen før.

Jeg kom forbi campingpladsen La Samaritaine, hvor de andre havde overnattet. I området lå der grene og træer overalt. Senere fik jeg at vide at de havde haft stormvejr der var så kraftigt at de måtte ligge og holde i deres telte, og enkelte velomobiler var lettet fra jorden på campingpladsen.

Det var en skøn fornemmelse at kæmpe sig op ad bakkerne for, at blive belønnet med en lang nedkørsel, hvor hastigheden kom op på næsten 90 km/t, at kunne holde 60 km/t til næste bakke. Der var også bakker på 12-15% hvor det gik meget langsomt op.

Stop før 12 procent stigning
Stop før 12 procent stigning

På et tidspunkt havde jeg halet så meget ind på de andre, at de kun var 30 kilometer foran mig, men så kom Belgien, vejene var dog ikke så slemme som de andre dage i Belgien, men ville ikke køre for stærkt på dem.

Kort før Luxembourg fandt jeg et sted at spise, fik fyldt drikkedunkene, efter en times hvil var det videre. Målet var at nå camping inden det blev mørkt.

Luxemborg blev gennemkørt
Luxemborg blev gennemkørt

Hvilken forskel på vejene, gode veje uden huller i Luxemburg, flinke bilister ærgerligt landet er så lille :-).

20 kilometer tilbage, her er den eneste bakke jeg måtte stå ud af og skubbe Strada, ikke fordi jeg ikke kunne cykle op, men fordi den var på 15% stigning og de havde lagt løse sten på, så hver gang jeg trådte, smuttede hjulet bare rundt. Ikke smart, godt jeg ikke skulle ned af den, det ville ikke være godt at bremse i de småsten.

Ardennerne besejret 218 km på 1 dag
Ardennerne besejret 218 km på 1 dag

De sidste kilometer var af små langsomme veje, men endelig var campingpladsen i sigte

Fantastisk dag, skøn rute!

Ruten: [rating=6]

Campingpladsen Igel [rating=3] En overnatningsplads, får den ekstra stjerne fordi der kørte en bager rundt med kaffe og brød om morgenen :-).

Morgenmad gør glad
Morgenmad gør glad
Series Navigation<< Eurotour 2013 Dag 11Eurotour 2013 Dag 13 >>

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.