Velomobil tur til Frankrig Tur-Retur 7

This entry is part 7 of 15 in the series Velomobil turen til Frankrig Tur-Retur

Afsnit 7

Det var dagen hvor jeg gerne skulle nå til Paris, men først skulle morgenmaden nydes på Le Bois Doré…

Fransk morgenmad Le Bois Dore
Fransk morgenmad Le Bois Dore

…og Strada pakkes. Der var fin parkering inde i hotellets gård.

Auberge Le Bois Dore Strada parkering
Auberge Le Bois Dore Strada parkering

Det havde været en lummer nat, med lidt torden og regn. men jeg  var kun lige vågnet et kort øjeblik, for at sætte stikket over i mit batteri nummer 2, så nu var både jeg og alt elektronik ladet op til én ny varm dag.

Efter proviantering i La Source var det tid til at cykle afsted.

Hr. Garmin var lidt langsom til at komme igang, tror den stadig var i “sleep-mode”

Det var gode “Rolling Hills” oppe på “plateauet”, man kunne ikke se dalene når man kiggede ud over landskabet, men der var mange “huller” det første lange stykke af ruten. Ned i charmerende byer, op igen på den anden side.

På én af turene ned ad, tabte jeg min ene hjulkapsel, heldigvis fandt jeg den igen. Velcro var gået løs halvejs rundt. Fik den sat  på igen, men den hæftede ikke så godt.

Kørte ned til Pierrefonds, hvor der ligger et flot slot

Pierrefond og Slot eller Borg
Pierrefond og Slot eller Borg

Ville have været oppe for at se borgen/slottet, men da jeg var rundt for at lede efter sekundlim, begyndte det at regne. Så nøjes med at kigge på afstand, og købe lækre baguette sandwichs til at tage med.

Senere på dagen fandt jeg et supermarked der havde sekundlim, så fik limet Velcro ordentlig fast på hjulkapsel. Så kunne det tørre mens jeg spiste. Det holdt hele vejen, selv senere med over 100 km/t  ned af bakke.

Dagens rute:

Landskabet begyndte at flade ud, jo nærmere jeg kom Paris. Et godt stykke fra Paris kunne man se flyene som perler på en snor, på vej til landing på Charles de Gaulle lufthavnen.

Vejret så godt ud et stykke fra Paris…

Ikke Paris endnu
Ikke Paris endnu

…men da jeg kom ind i selve Paris begyndte det at regne.  I starten var det kun små regn, men måtte lige under et træ og op med paraplyen i 15 min. Derefter kunne jeg cykle videre mod Bois de Boulogne, hvor campingpladsen lå. Det var lige i myldretiden på en fredag, så jeg havde ikke tid til at tage billeder. Det krævede en del koncentration at holde øje med GPS og trafikken. Men det var nu meget nemt, fuld gas hen til lyskryds, kigge på GPS…så fuld gas igen til næste….så det var egentlig nemt og smertefrit at køre velomobil i regnvejr tværs igennem Paris. Der blev taget mange billeder af Strada, folk hang ud af bilernes vinduer for at spørge om den var elektrisk osv…

Jeg havde nået Paris på de antal dage jeg havde planlagt. Kørte fra Møgeltønder den 8 august og var i Paris den 14 august

Jeg nåede til campingpladsen Indigo Paris, i Bois de Boulogne, selvom der var mange mennesker, fik jeg en plads. Teltet skulle slås op, pløkker skulle slås i, nærmest bankes i, jeg lånte en hammer, men halvdelen af pløkkerne bøjede når de var et stykke nede. Fandt ud af, at den ene fiberstang, var flækket yderligere. Mere isolerings tape på. Det holdt, men teltet stod ikke helt så godt.

Det begyndte at regne igen, godt var der steder hvor man kunne opholde sig indendørs på campingpladsen.

Det regnede hele natten. Heldigvis holdt teltet natten over…

Fortsættes…

Series Navigation<< Velomobil tur til Frankrig Tur-Retur 6Velomobil tur til Frankrig Tur-Retur 8 >>

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.