Velomobil tur til Frankrig Tur-Retur 13

This entry is part 13 of 15 in the series Velomobil turen til Frankrig Tur-Retur

Dagen startede i Tyskland, kort efter Holland. Jeg krydsede grænsen utallige gange mellem de 2 lande denne dag.

Det første stykke:

Pause i Enschede, derefter ind i Tyskland igen, med kurs mod Hertzlake, hvor jeg ville overnatte på Hotel Flora igen, det kom jeg så ikke til, da der var vejarbejde på 213, blev sendt ud på K209 og væk fra Hertzlake, så var 27 km længere ord på, og ville ikke vende om

Jeg kunne altid finde noget i Oldenburg, men da jeg ankom der trængte jeg ikke til at sove på det tidspunkt, fik dog noget at spise, fortsatte længere nord på. Duften af Curry wurst lokkede mig senere ind til en lille Imbiss

Imbiss i Tyskland Curry wurst
Imbiss i Tyskland Curry wurst

Nu kunne jeg ligeså godt fortsætte til færgen over Weser, det blev dog ikke ved Brake,  da jeg regnede med at den sidste færge var sejlet der. Fulgte floden Hunte op til Berne hvor færgen sejlede

Færgen over Wesel ved Berne
Færgen over Wesel ved Berne

Efter færgen, kom jeg igennem en by, måske var det en sjette sans, eller jeg havde måske set noget glasskår, men ikke registret det, for jeg nåede lige at tænke denne tanke: >>Hvis jeg skal punktere skal det være nu, inden jeg kommer ud på den mørke vej<< i samme øjeblik fik jeg min første punktering på turen. Held i uheld at det var på et oplyst sted med en græs rabat

Holdt en lille powernap, så kunne jeg fortsætte op til færgen til Glückstadt…

…en lille powernap pause mere…

Pause powernap
Pause powernap

…så passede det med at jeg kunne få morgen kaffe ved “Lands End” lille kaffe og mad sted der ligger ved færgelejet

Kaffe ved Wishhafen-Glückstadt "Lands End"
Kaffe ved Wishhafen-Glückstadt “Lands End”

Med færgen over Elben

Elben færgen til Glückstadt
Elben færgen til Glückstadt

Grå skyer på vej

Elben
Elben

Hr. Garmin og jeg havde ellers været gode venner i en længere periode, men nu var det slut :-).

Jeg undrede mig over retningen, hvorfor var jeg ikke kommet til Nordsø Kanalen(Nord Ostzee kanal) og at det var mere bakket end det plejer at være efter Glückstadt , fandt ud af at Garmin ville have mig op til Flensborg for at komme til Tønder!

Normalt ville jeg have taget min tablet med gps frem og tjekket, da jeg har offline kort installeret på den og kan så se områder og veje på en meget større skærm, hvilket ikke er meget bevendt når der zoomes på Garmin. Men jeg havde sendt min tablet med bussen hjem 🙁

Køle fødderne, mens jeg tjekker retning
Køle fødderne, mens jeg tjekker retning

Så fik vendt snuden den rigtige vej, så retning var mod Tønder og færgen over Nordsø Kanalen

Færgen over Nordsø Kanalen
Færgen over Nordsø Kanalen

…med større skibe

Skib på Nordsø Kanalen
Skib på Nordsø Kanalen

Mod Tønder og Danmark

Gode veje det stykke, men desværre i regnvejer og mørke, holdt en lang pause mens det regnede mest, ved en døgnåbent butik/kaffebar.

Så var i Danmark tidligt om morgen i gråvejr

I Danmark igen
I Danmark igen

Så de sidste dage var cyklingen forgået som et 600 km Brevet, cykel og minimal søvn

Fortsættes…

Series Navigation<< Velomobil tur til Frankrig Tur-Retur 12Velomobil tur til Frankrig Tur-Retur 14 >>

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.