Velomobil tur til Frankrig Tur-Retur 5

This entry is part 5 of 15 in the series Velomobil turen til Frankrig Tur-Retur

Afsnit 5

Endnu en morgen velsignet med god kaffe og morgenmad.

Selv om jeg på denne tur ikke holder et højt tempo, skal der alligevel noget mad og væske indenbords. Ligeså vægtigt er det, at det er noget der smager godt. Man kan sagtens fylde maven med forskelligt fastfood, det smager såmænd udmærket, men jeg bliver hurtigt sulten igen efter indtagelse af det. Så et godt og velsmagende morgenmåltid og aftensmad er noget jeg altid forsøger at få, indmellem disse 2 hovedmåltider er det som regel de gode sandwich, da de er til at tage med, så har jeg også noget at spise på de steder hvor der intet er at købe. McDonalds,pizza, carry wurst og lignende glider også nemt ned, hvis jeg ikke kan finde andet eller er løbet tør for sandwichs, når sulten kommer.

Arconaty hotel Klar til at pakke Strada
Arconaty hotel Klar til at pakke Strada

Jeg havde købt drybags til mit tøj, nemme at stuve af vejen i Strada, det ser ud af meget men det fylder ikke ret meget, teltet og sovepose lå allerede i Strada plus mine 2 stk 20″ F-lite dæk jeg skulle bruge til Paris-Brest-Paris, heldigvis var det foldedæk 🙂

Arconaty Hotel nær Tienen, klar til at pakke
Arconaty Hotel nær Tienen, klar til at pakke

 

Jeg sørgede altid for at fylde min 3 liters Camelbag op hver morgen, i løbet af dagen blev den efterfyldt med kølig vand. Selv på de varmeste dage, forblev vandet køligt.

Pakket klar ved Arconaty Hotel
Pakket klar ved Arconaty Hotel. Plads nok i Strada

Ned til Tienen….

…på et kort stykke på fin cykelsti

Strada på cykelsti i Belgien
Strada på cykelsti i Belgien

…og så brosten…

Brosten på vej, så vågner man
Brosten på vej, så vågner man

…for at se den flotte kirke i dagslys.

Strada på Tienen Torv i Belgien
Strada på Tienen Torv i Belgien

Efter at have set mig omkring på torvet og kirken, blev dagens rute hentet frem på Garmin.Ruten førte mig fint ud af byen, ind på en lang cykel,heste og fodgænger rute.

Uendelig lang sti
Uendelig lang sti

Den mindede om en nedlagt jernbane sti, var udmærket at cykle på, ingen trafik, kom hurtigt igennem byerne hvor der også var spisesteder tæt på, denne dag blev det til en Pizza og en Belgisk øl

Pizza stop Belgien
Pizza stop Belgien

Fortsætter derefter ad cykel ruten, men så kommer dagens Hr Garmin Fail

Til målet fail 1
Til målet fail 1

 

Hvad nu Hr. Garmin
Hvad nu Hr. Garmin

Pludselig er der 1264 kilometer til målet, og Garmin vil have mig til at dreje rundt og ved at zoome ud, kan jeg se den vil have mig et stykke tilbage, for så at køre samme strækning igen og igen vende rundt,….

Det bliver ikke bedre at at holde…eller køre videre…

Til mål fail total
Til mål fail total

 

Hvad nu 2
Hvad nu 2

Desværre viser screenshot fra Garmin af kort ikke, at banen køre i ring hundredevis af gange, jeg tror Hr. Garmin var blevet rundtosset,  jeg ville i hvert fald ikke blive ved med at cykle rundt 🙂

Slog ruten fra, kørte ned til vej N912…

I Spy you Spy me
I Spy you Spy me

Spy virkede ikke tiltalende, så valget  var modsat retning, det var heldigt for det var mod Charleroi.

Inden jeg nåede Frankrig skulle jeg lige prøve de belgiske frites, som jeg elsker, men havde ikke set en af de “originale” frittes boder før nu, nåede lige at bestille inden hun holdt eftermiddags lukket

Endelig en Belgisk frites bod
Endelig en Belgisk frites bod

Video fra forskellige veje  i Belgien

På den anden side af  Charleroi var et fint stykke cykelsti, men det ændrede sig hurtigt. Jeg cyklede lige i fælden 🙂

Typisk for belgien
Typisk for belgien

Ud og løfte Strada, så ud af byen til de mere rolige omgivelser…

Malerier i Skoven
Malerier i Skoven

…og mindre byer…

En af de flotte kirker
En af de flotte kirker

Godt nok var jeg tæt på den Franske grænse, men det var ikke Eiffeltårnet ude i det fjerne…

Ikke Eiffeltårn i det fjerne
Ikke Eiffeltårn i det fjerne

Men bygninger begyndte at ligne den franske stil..

Belgisk gård nær grænsen
Belgisk gård nær grænsen

Det var en varm aften, der var stigninger som ikke gjorde det mindre varmt, og heldigvis dukkede der en cafe kort før grænsen til Frankrig

Relais de Gates Belgien
Relais de Gates Belgien

Hvor jeg fik stillet tørsten og fik en snak med de flinke mennesker. Jeg har den last at jeg er ryger, så nogen gange kan det give besvære med at finde steder hvor cigaretter kan købes, da jeg spurgte om de solgte dem , var svaret nej, men en af dem der sad ude sprang hen i sin bil og smed en pakke cigaretter i Strada. Han ville ikke have penge for dem, så en dag må jeg forbi igen og give en omgang.

Grænsen til Frankrig var ikke afmærket, så uden at vide det var jeg nu i Frankrig

I Frankrig
I Frankrig

Ad mindre veje cyklede jeg….

Stadig varmt
Stadig varmt

…i den lune sommeraften, indtil mørket faldt på og jeg blev træt. Fandt en lille plads, det var stadig over 20 grader varmt, så valgte ikke at slå teltet op, men kun soveposen, her kunne jeg ligge og kigge på de mange stjerneskud der var den aften

Fortsættes…

 

Series Navigation<< Velomobil tur til Frankrig Tur-Retur 4Velomobil tur til Frankrig Tur-Retur 6 >>

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.