Solformørkelse Næste gang bliver jeg hjemme

This entry is part 2 of 4 in the series Overvejelser Og Mening

Da solformørkelsen gemte sig bag skyerne, og kun kunne ses i et par korte glimt, var det jo ikke den store oplevelse.

Det havde så den fordel, at man ikke fik ondt i nakken eller øjnene, af at stå og kigge op. Det er ellers en fantastisk oplevelse at se, men desværre ikke denne gang, det er nok tvivlsomt , at jeg kommer til at opleve den næste totale solformørkelse i Danmark, fordi den først kommer igen 25.maj 2142.

Jeg ved ikke om det var på grund af solformørkelsen, for det virkede som om alle havde travlt med at kigge op i luften, i stedet for på vejen, da jeg cyklede rundt på en lille tur jeg havde inde i byen( Frederikshavn)….

Aldrig bevæge dig ud i trafikken når det er solformørkelse...alle kigger op...ikke hvor de køre..men det er der jo ikke noget nyt i ;-)
Aldrig bevæge dig ud i trafikken når det er solformørkelse…alle kigger op…ikke hvor de køre..men det er der jo ikke noget nyt i 😉

.. på den 20 kilometer korte tur oplevede jeg massevis af underlige og farlige trafiksituationer. Det er klart med alle de kilometer jeg cykler på årsbasis vil jeg komme til at opleve mange situationer, men i dag var det ekstremt, og at give solformørkelsen skylden er nok usandsynligt, den var også overstået på dette tidspunkt. Ligeledes er det svært at give bilisten ved én af “nærved” situationerne i dag skylden..

Kryds ved E45. Som cyklist må du kun køre ligeud, over til en cykelsti, der føre mod nord og syd
Kryds ved E45. Som cyklist må du kun køre ligeud, over til en cykelsti, der føre mod nord og syd

….da det er en fuldstændig tåbelig måde man som cyklist skal krydse E45, hvor der er forbudt for cykler at køre, så derved regner bilisterne med at når de drejer til højre til E45, at der er fri for cykler, det snyder dem også at de køre i en højresvingsbane. Nej , det fritager dem ikke ansvaret for at kigge, men det gør det nemmere at forstå, at det ikke er noget de gør med vilje.

Som det forløb idag:

Dette stykke køre jeg tit, idag tog jeg cykelstien, selvom jeg ved det egentlig ville være bedst at tage kørebanen, fordi jeg ser ofte at bilisterne overser mig og andre cyklister når de skal svinge til højre ved lys krydset i “bunden”.

Bilen køre forbi…

Bilen lige kørt forbi
Bilen lige kørt forbi.

…Ser den bremser, bilen/bilisten begynder at blinke.

Jeg ruller kun, og begynder at tage farten af..

Kryds E45 20-3-2015 (2)
Jeg begynder at bremse

 

…jeg er opmærksom på bilen, og jeg har udmærket lys foran…

Bilen holder næsten stille
Bilen holder næsten stille

…så det ser ud til at bilisten er klar over jeg er her, især placeringen af bilen for mig til at tro jeg er blevet set…holder dog hånden på bremsen og træder stadig ikke i pedaler…

 

Puff

…Jeg troede den stoppede….men forvent det aldrig..

Nu sker det...
Nu sker det…

…. 2 muligheder..op på fortorvet…og risikere at vælte eller ramme master og skilte …

Undviger venstre om..
Undviger venstre om..

…eller undvige venstre om. Jeg valgte venstre. Så slap med forskrækkelsen og uden skrammer på Strada. Tankerne om op til et halvt år uden velomobil, nåede dog at strejfe mig. Det ville være et mareridt.

Og jeg har egentlig, svært ved at blive rigtig sur på bilisten, da det er et elendigt vejforløb her, så fremover bliver jeg på vejbanen på dette sted, så vil jeg altid være bag bilerne, og vi vil ikke komme i konflikt. Jeg er mere bekymret for de “almindelige” cykler på dette sted.

Som nævnt var det helt galt idag i trafikken i dag, måske fordi folk kigged op på denne dag.

Her lige inden et fodgænger felt…

Ikke det bedste sted at overhale
Ikke det bedste sted at overhale..

..heldigvis blev fodgænger stående..

Fodgænger bliver stående ved overgang
Fodgænger bliver heldigvis stående ved overgang

Og cyklisterne var ikke bedre idag

Ikke kigge ikke se, bare ud over vejen
Ikke kigge ikke se, bare ud over vejen

Han kørte bare lige ud på vejen uden at kigge sig for, så modkørende bil måtte bremse.

Jeg kunne blive ved med at  lægge billeder fra dagens film op, af underlige og “farlige” situationer fra denne solformørkelses fredag, men jeg mener ikke det har noget formål at udstille personer, når det er små forseelser som vi nok alle kommer til at gøre engang imellem, det var bare utroligt at der var så mange på denne forholdsvise korte tur, det er langt over hvad jeg har oplevet på nogle af mine længste Brevet ture. Og da jeg har ikke software der kan utydeligøre ansigter og nummerplader, nøjes jeg med, at vise et lille videoklip fra dagens tur, hvor det er ganske fredeligt.

Og så lige en rundtur til at slutte af med:

Så er det skønt at køre i rundkørsler…bevægelse..det er vel derfor de er lavet, ik?

Vi ses derude…og vi kigger på… vejen ikke op

 

 

 

 

Series Navigation<< E-Assist or NotHer er idioten >>

2 Replies to “Solformørkelse Næste gang bliver jeg hjemme”

 1. Hei Søren,

  Det er bare til å være forsiktig når du er ute og kjører! Du sier det helt riktig, det blir en mareritt hvis en skal være uten velomobil i lengere tid!! Ikke tenk på det en gang…………
  Jeg har heldigvis klart meg med å reparere de skadene jeg fikk på BOB, på rimelig kort tid.
  Du kjøre såpass mye at det opstår farlige situasjoner før eller senere, men hvis du kjøre varsomt klare du vel å unga ulykker, det er bare se langt framover og vurdere situasjoner hele tiden.
  Bilister overser oss alt for lett desverre……….

  Hilsen, Adri.

  1. Hej Adri

   Jeg er glad for, at jeg har erfaringen fra mine mange år på motorcykel, hvor man også skulle være meget opmærksom på de andre trafikanter, og engang i mellem blev overset. Det er også en god ide, at øve sig i undvigmanøvre, så det ikke går galt fordi man gør noget i “Panik”, så man vælter eller køre ind i de biler der “spærre” vejen. I en velomobil kan man godt lave nogle undvigmanøvre, som man ikke troede var muligt, det kræver bare lidt øvelse. Det vigtigste er at sørge for at bremserne er ok.

   Jeg køre med lys 24/7

   Jeg tror ikke på at bilerne overser os, ofte har de lige kørt forbi og kigget, for kort efter at dreje ind foran. Det er simpelthen fordi de laver, eller tænker på noget andet end at køre bil. Så lad os endelig ikke give dem den undskyldning.

   Hvis du bevæger dig meget ude i trafikken, vil man komme til at opleve flere situationer, uanset hvilket køretøj man færdes i.

   Da jeg tog kørekort til motorcykel, sagde den motorsagkyndige: “Du skal køre som om alle er idioter” Jeg tænkte han var lige grov nok, men egentlig har han haft ret, især hvis man husker, at “idioten” kan være én selv.

   Ja, jeg har jo fulgt med på din blog, med dine skader, som du hurtigt har fixet, selvom kulden i Norge har besværliggjort det. Nu er vi heldigvis på vej mod varmere tider og længere ture 🙂

   Pas på dig selv, ude i trafikken blandt “idioterne” 😉

   Hilsen
   Søren

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.