Her er idioten

This entry is part 3 of 4 in the series Overvejelser Og Mening

Det er sjældent jeg tager selfie, alene af den grund det virker unaturligt for mig, men denne gang gør jeg en undtagelse så det kan alle kan se hvem jeg er, derved  kan det jo virke som skræk og advarsel til andre, så her er han, ham idioten:

Her er idioten
Her er idioten

Det var det var i hvert fald det “label” jeg fik af en meget usympatisk mand, desværre var han en af dem, der giver os der køre lidt stærkere, hvad enten det er på racercykel, velomobil eller andre former for hurtige cykler, et dårligt ry.

Ligeså sjældent som jeg tager selfie, er det endnu mere sjældent jeg udstiller andres fejl, eller billeder af dem eller deres fejl. Men idag ærgre det mig at jeg ikke havde mit kamera med, hvis jeg havde, ville jeg med den største sindsro have have lagt video ud på nettet. Fordi denne person, var en af dem der skader det for alle os andre, den ene person ud af mange tusinde vi møder, som ikke forstår at tilpasse sig, men kun har et i tankerne …Mig og kun mig…samme attitude uanset om han sidder på en cykel, bil ,lastbil eller i køen i det lokale supermarked. Ikke erkende sin fejl, men råber og skriger af andre for,at skjule at man har begået en fejl. Nu kan jeg af gode grunde ikke lægge en film op af ham , og typisk for denne type personer har de iklædt sig anonymt tøj, hvorved man ikke kan se hvor de høre til. Men jeg tog et “anonymt” billed, da jeg gerne ville huske hvem der gav mig den fine titel som idiot.

Mig og kun mig
Mig og kun mig

Billedet blevet taget efter episoden som var følgende:

Til dem der kender Hulsigstien ved også hvor man skal dreje. Jeg kom kørende retning mod Frederikshavn:

Hulsigsti Kryds Højre vigepligt gælder også her
Hulsigsti Kryds Højre vigepligt gælder også her

Den “anonyme” kommer kørende fra venstre, kigger kun på sin GPS, og fortsætter lige ud( stien ender blindt) jeg siger højt: “Kig op, vejen ender blindt! Du skal Dreje!”

Jeg bremser hårdt op, han kommer forbi foran og ender i grus…

Hulsigsti stien er kun til højre
Hulsigsti stien er kun til højre

..ligefremme. Han vender cyklen og råber: “Det er jeg sgu godt klar over. Din Idiot!

Jeg kørte ind til siden, for det kunne da ikke passe at han havde råbt dette til mig, men jeg blev ikke i tvivl, for han forsatte med sine forbandelser op ad bakken, og endnu engang kalder han mig idiot. Holder 1 minut  og overvejer om jeg bare skal lade det passere, trækker vejret…men nej om jeg vil finde mig i at blive tiltalt på den måde.

Vender Strada, og inden længe har jeg indhentet ham, da jeg kommer op på siden af ham , siger jeg pænt til ham at fordi man selv laver en fejl, skal man ikke svine andre til. Derudover minder jeg ham om at det ikke er en “racerbane” men en cykelrute, hvor man skal være meget opmærksom, når der cykles stærkt og især tage hensyn til andre.

Reaktionen var ikke mild, han spyede det ene bandeord efter det andet i en lang stime, fik slet ikke fat i hvad det var han sagde, kun ordet “idiot” hang ved, for mens han spyttede og hvæsede lagde jeg kun mærke til, at det var en mand langt oppe i sin bedste alder.  Så det eneste jeg kunne sige var: ” Er det ikke lidt umodent at opføre sig sådan”. Det hjalp ikke, for nu begyndte han at skråle at det hele var min skyld, fordi jeg havde gjort ham forskrækket, og at min cykel slet ikke kunne bremse, og jeg var stadig en idiot.

Jeg indrømmer ærligt, her var det så jeg overvejede et splitsekund, om jeg skulle vise ham hvor hurtigt jeg kunne bremse, hoppe ud af Strada og så lægge ham over knæet og give ham en endefuld, så han ikke kunne sidde på sadlen de næste mange dage, men nej jeg besindede mig , ikke fordi jeg på nogen måde havde det lovmæssige i tankerne, men af den simple grund, at hvis jeg havde gjort det var jeg netop en idiot, ligesom ham. Så jeg lod farten trille af Strada og vendte rundt og kørte mod syd igen.

Holdt en pause ved de fine bænke, der er på stien, og tilfældigt kom der nogle der havde mødt selvsamme “anonyme cyklist” hvor han nærmest havde skubbet dem af stien, mens han råbte.

Ofte køre jeg den tur til Skagen, møder mange på cykel både de hurtige og langsomme uden problemer, vi kan godt finde ud af det, vi ved at os der køre stærkt også har et ansvar og skal tage hensyn

Hvis man ikke kender Hulsigstien,er der lige et par billeder herunder, hvad du kan forvente at møde, ergo kør efter forholdene, og hvis du ikke gør det, er det ikke de andre der er idioter.

“Et menneske burde aldrig skamme sig over, at han har taget fejl. Det er jo blot med andre ord at sige, at man er klogere i dag end i går.”

Series Navigation<< Solformørkelse Næste gang bliver jeg hjemmeWinter or no winter >>

6 Replies to “Her er idioten”

 1. Hei Søren,

  For en oplevelse! Hvis der finnes en “idiot” vet vi begge hvem den er………Heldigvis finnes der mer av hyggelig folk på veien, flere trekke på smilebåndet når de ser meg, og jeg får ofte en tommel opp.
  Vi skal tenke på de hyggelige folkens, og så fort som mulig glemme de som du skriver om.

  Hilsen, Adri.

  1. Hej Adri

   Det er nemlig korrekt, der er så mange positive og hyggelige oplevelser, smilende, “thumbs up”, venlige og spørge lystne folk derude. Så den ene “sure” glemmes hurtigt.

   Jeg kunne have cyklet videre, og have ladet det passere, men mente at han lige skulle fortælles at sådan opføre man sig ikke overfor folk, især ikke når jeg forsøgte at “hjælp” ham.

   Forsat mange gode sommeroplevelser til dig, her er vejret mere vådt end det er tørt.

   Venlig hilsen Søren

 2. Godt skuldret. Selv at gøre sig til idiot over en anden idiot, er der aldrig kommet noget godt ud af – hvor fristende det så end kan være. Derimod at sætte sig på en bænk med en lakridspibe, har så store zen-øjeblikket indbygget at det kan standse krige.

 3. Hej Velostrada
  Hvis det var dig, der overhalede mig i går (onsdag den 25. aug. kl. godt 12) et sted nord for Rødspættebyen, da jeg var på vej fra Sæby til Bunken på min hvide GT Grade iført grøn sikkerhedsvest og ditto Abus-hjelm (og af anstændighedshensyn endnu et par beklædningsgenstande), var der bestemt ikke grund til at bruge ukvemsord. Lige før du kom på baghjulshøjde, bad du pænt om lov til at overhale. Det eneste, der ærgrede mig, var, at jeg ikke kunne indhente (!) dig og få en snak, da jeg så dit køretøj. Måske vi får lejlighed til det en anden gang. Bor du i Frasshavn?
  Mvh. Lars Peter

  1. Hej Lars

   Hvis det var igår (onsdag den 24. aug.), var det helt sikkert min søn, han var den vej(tur-retur Skagen) i går på dette tidspunkt. Han låner den ofte, og det er rart at høre, at han gør som jeg har fortalt ham, at lige gøre opmærksom på at han kommer forbi.
   Selvom Strada har et godt horn og ringklokke er det bedste, at bruge stemmen, da horn/klokke gør folk forskrækket, og kan have den modsatte virkning. Så det bruger vi kun når der er “farlige situationer”

   Jeg bor i Elling, så hvis du en dag har lyst til at se “Det orange Lyn” tæt på og eventuelt en prøvetur kan du sende en mail via kontakt (https://www.velostrada.dk/kontakt/)

   Venlig hilsen
   Søren/Velostrada

   1. Tak for svaret og tilbuddet om at prøve Stradaen. Det lyder om muligt endnu mere spændende end at prøve en Tesla. Den ene af vores drenge i København er med i en delebilordning med en række almindelige biler og så nogle elbiler, herunder Teslaen, som han har lovet mig en tur i. Jeg kontakter dig på et tidspunkt om en snak og måske en prøvetur. Mvh Lars Peter

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.