Når bilisterne springer ud

I takt med at blomsterne springer ud, og du begiver dig ud på vejene er der større chancer for at du møder de bilister der har kørt hasarderet i bilen hele året, men nu er vejret blevet varmere, så nu kan de jo springe ud af den varme bil

Jeg havde den ære at møde én af dem i dag, han køre hensynsløst hele året, ofte møder jeg ham når jeg cykler med mine hunde, der køre han meget tæt på og stærkt. Ligeledes er hans yndede sport, på et sted hvor vandet samler sig i store mængder på¨vejen, at sørge for at vandet sprøjter på dem der cykler. Selv på steder hvor børn cykler på vej til skole køre han råddent.

Som nævnt mødte jeg ham idag, denne gang i Strada. Han kommer godt stykke bagved, da det begynder at gå nedad, øges min hastighed, så køre omkring 35-45 km/t , det bliver til en 30 km/t  zone, hvor der ikke er så gode oversigts forhold, så ja, jeg køre for stærkt, men egentlig er det for ikke at genere ham, men for at han ikke skal komme til køre “langsomt” på grund af mig igennem det stykke. Han vælger dog at overhale, for straks at bremse hårdt op foran mig, da vejen svinger og han har for meget fart på.

Her fra en anden dag, men det giver et godt overblik over hvorfor man ikke skal overhale her: Filmen er sat til at starte ved 15.35, hvor det sted han overhalede mig og måtte bremse hårdt op igen. Og selvfølgelig var det dag og solskin idag. Og jeg har sikkert også cyklet over de 30 km/t

Jeg trykker bremsen i bund for ikke at køre op bag i ham, og dytter, med det resultat han bremser helt op og stopper, så jeg køre forbi ham. Da jeg er oppe på siden af råber han ud af det nedrullet rude: “Idiot” og en masse ukvemsord, hvorefter han gasser op og køre forbi mig igen og bremser op og holder.

Jeg råber: ” Hvad fanden har du gang i?” Han springer ud af bilen og råber og virker truende. Råber af mig hvorfor jeg accelerer når han overhaler. Som om jeg kan accelerer som en raket , i løbet af få sekunder…

Når man sidder nede i en velomobil, ser man ikke ret stor ud, det betyder, at folk som ham, har en tendens til at føle de har “magten”. Så jeg så ikke anden udvej en at stige ud af velomobilen og smide mine solbriller, for jeg ville være på samme højde og kigge ham i øjnene. Og så råbte jeg også, ikke altid det bedste, men nogle personer hjælper det ikke at tale roligt til, de forstår kun det dyriske. Så der stod vi som 2 løver og kæmpede om at brøle højst.

Jeg brølede fordi, at nu var det nok, så det var for alle de gange jeg har mødt ham, der skulle ud på én gang, og jeg gider ikke at en eller anden klovn skal råbe ned til mig og kalde mig idiot. Han har sikkert råbt fordi, han godt vidste at han havde gjort en fejl, men ikke var mand nok til at indrømme det, og sige undskyld. Bevares, vi alle laver fejl, men det er ikke alle der er modige nok til at indrømme det. Men desværre for hans type er det hver evig eneste dag han køre sådan, så måske ligger der en dybere årsag til hans opførsel i trafikken, og den kunne vi jo ikke løse der midt på vejen.

Da jeg mente vi havde brølet nok, talte roligt til ham, for nu mente jeg at vi kunne snakke roligt sammen, efter at have brølet om kap og fået spyttet det værste galde ud.. Desværre lavede jeg en fejl, jeg ville lægge min hånd beroligende på hans ene skuldre. Det fik ham op i feltet igen, mens han han råbte og gik bagved Strada og pegede på mine baglygter, og sagde dem kunne man da ikke se om aften. Øhh, nåh ikke. Mange kan se dem om dagen, og hvis man ikke kan se en stor orange genstand på vejen, burde man enten stoppe med at køre bil eller besøge en optiker. Og nu havde det slet ikke noget med sagen at gøre, for det første var det solskin og dag, så dette var simpelthen et af de sædvanlige forsøg på, at fraskrive sig et ansvar. Det er altid de andres skyld.

Men for at dementere den påstand, at man ikke kan se en Strada om aften:

Så enden blev at han kørte derfra, sikkert mere sur end han er normalt, så stakkels de kunder han skal ud til, for det er lidt underligt at man kan opføre sig sådan, især når man køre i en firmabil, med navnet over det hele, jeg er næsten sikker på at ejerne af firmaet ikke ønsker den slags reklame. Stakkels de andre trafikanter han møde på sig vej, desværre fortsætter hans kørsel nok på samme måde fremover, desvære køre han ofte igennem byen. Jeg frygter mest for de børn der cykler til skolen når han er på vejen, jeg kan se ham i spejlet næste gang. Så for deres skyld håber jeg at han kommer på bedre tanker og køre ordentligt.

Vi ses derude..Pas på hinanden

6 Replies to “Når bilisterne springer ud”

  1. Hej Adri
   Jeg tænkte både på de 99% og forsøgte at tælle til 100, men hvis jeg var blevet siddende og tælle havde han enten sparket til Strada eller været voldelig. Så mente det bedste forsvar var, at hyle blandt ulvene 🙂
   Heldigvis var der kun 99`ere resten af dagen, og solen strålede fra en skyfri himmel. Så hurtigt glemt 🙂

   1. Hei Søren,

    Det hadde ikke vært bra, at han hadde sparket til Strada! Da var det kanskje det beste at du kommet ut av Strada og viste at du er ikke redd brøllende idioter!
    Bra at resten av dagen gikk fint! ☺

    Hilsen, Adri.

 1. …og så mødt jeg ham igen her til aften, han kørte i vore lokale rundkørsel, som jeg var på vej hen til, da han så mig, fremviste han sin flotte “Fuck finger”, endda så ivrig han var ved at køre forkert ud af rundkørslen. Desværre lå kamera igen hjemme. Men skal helt sikkert få ham fanget på billeder/film en dag 😉

 2. Glæder mig til at se hvem det er, jeg var lige ved at blive mejet ned i kvissel,gad vide om det er den samme ?

  1. Hej Tommy

   Jeg vil kun sige, farven er rød. Firmaet kan ikke klandres for hans kørsel. Har mødt ham nogle gange siden, og han køre ikke mindre aggressivt, tværtimod. Jeg håber, at jeg når at optage ham næste gang, dog håber jeg at han er kommet på bedre tanker, inden der er nogen der kommer til skade.

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.