GoPro Ball Joint Buckle

This entry is part 4 of 4 in the series Kamera og Montering

Endnu et mount…”Just another mount “kunne titlen være på indlægget, da det er endnu et mount(monterings beslag) til kamera jeg har erhvervet mig. Jeg havde læst om det, efter jeg havde fået mit Swivit mount, på diverse og Gopro`s supportside var der ifølge nogle brugere problemer med at den var for stram at dreje. Så jeg bestilte ikke en med det samme, men da jeg ikke har tid til at få lavet de steder hvor jeg montere kamera mere stift(for at mindske de hurtige vibrationer) på Strada, bestemte jeg mig for at bestille og afprøve det.

GoPro Ball Joint Buckle
GoPro Ball Joint Buckle

Et GoPro Ball Joint Buckle er navnet på mount, det er har en 360°, tilt, op og ned funktion det virker med alle GoPro kamera( også andre som f.eks. Garmin med adaptere).

GoPro Ball Joint Buckle Strada (1)
GoPro Ball Joint Buckle Strada (1)

Det skulle jo testes på Strada, det blev det også, da jeg fik det dagen før Nordjylland rundt 2016 hvor jeg brugte det, men kun til at optage bagud…

GoPro Ball Joint Buckle Strada (4)
GoPro Ball Joint Buckle Strada (4)

…da jeg jeg kun nåede, at pakke det ud og montere det, derfor ikke helt familiær med funktionen. Så jeg var lidt spændt på om den video var en “rystende” optagelse.( Se video) Det var det ikke, men jeg havde dog enkelte steder hvor vinklen var “helt hen i vejret” men sådanne “ups`er” kan man heldigvis redigere fra.

Men forleden dag var der tid til at teste GoPro Ball Joint Buckle, og finde ud af hvordan den fungere og funktion. Jeg havde ingen problemer med at bevæge den rundt i de forskellige vinkler, som jeg havde læst om, kunne godt have frygtet, at jeg skulle bruge så mange kræfter, så jeg ville hive de selvklæbende mounts af Strada. Det var få kræfter der skulle til, og selvom den var nem at bevæge, var den fast nok til at den ikke bevægede sig ud af position under kørsel.

Som det ses af video fungere den ganske udmærket, der er dog den ulempe at den er fastmonteret på et klik buckle, så det begrænser brugen, af den til de selvklæbende mounts…

GoPro selvklæbende mounts
GoPro selvklæbende mounts

… hvis du ikke laver en løsning selv, desuden kunne jeg godt undvære tilt funktionen, da det kan give nogle skæve vinkler, hvis man har kamera placeret kamera som jeg har, bagved hvor det er svært at se vinklen. Men mere om fordele og ulemper i et senere indlæg, hvor jeg kommer med min erfaring og fordele og ulemper med mine 3 “360°”mounts, som er  ZhiYun Rider M, Swivit og Ball Joint Buckle

Billeder af og med Ball Joint Buckle

Vi ses ses derude…. i 360°

Series Navigation<< Se verden fra en anden vinkel

2 Replies to “GoPro Ball Joint Buckle”

 1. That is indeed problematic that you can’t check the camera angle when riding and end up with funny camera angles. But did I understand right that the ball joint is sturdy enough that the camera doesn’t move in the mount at it’s own when riding Strada? If that is right, then it seems very usefull mount for some purposes.

  1. Hello Sauli
   It can be a problem, especially if you think you may have recorded something interesting over a longer distance and it turns out that you have to turn your monitor on a slant to see it, it may well be someone who finds it interesting 🙂

   But when you are aware of it, and get a better “feel” of the mount, I think it will solve itself.

   You have understood correctly that if you make sure that the screw is tightened enough, there is no problem, camera is in the angle you set it. It does not move a single millimeter.

   However, there is limited mounting options and places to mount the camera, horizontal only, which means that it can not be mounted on the side of your velomobile. Maybe with a suction cup, I have not tried that yet

   There will be a post (pro/cons) of my 3 “360 °” mounts at a later date

   **UPDATE! Just tested it(suction cup), you run the risk that the suction cup will fall off when it loses vaccum when you “twists” to change the angle

   /Velostrada

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.