37000 Kilometer

Den 24 november 2012 fik jeg min Strada,  det er 2 år siden. På 24 måneder har jeg fået kørt 37000 kilometer, det vil sige et gennemsnit på 18500 om året, hvis jeg havde kørt hver eneste dag, ville det være 50 km i 730 dage.

Strada 37000 km
Strada 37000 km

Det er jo et imponerende tal, men det har altid fascineret mig, at kunne bevæge sig over lange afstande med muskelkraft, at vi har en evne til at tilbagelægge mange kilometer uden motor.

Det er dog ikke alle der har den opfattelse om at det er muligt, det ser jeg tydeligt når jeg er ude på de længere ture, og møder mennesker der spørger til Strada.  Især når jeg holder  200 km hjemmefra og de spørger: “Hvor skal du hen?”  Hvor svaret er : “Hjem til Frederikshavn idag”  Man kan se, de lige har et par sekunders tvivl før de svare: ” Idag!?” Ofte bliver der så spurgt om hvor langt man kan køre på en dag, og svaret er som regel 350 kilometer eller til jeg bliver træt :-).

Garmin Strada
Garmin Strada +/- 37000 km

Når jeg bliver stillet disse kilometer spørgsmål, mindes jeg hvergang de undrende og tvivlende blikke jeg fik da jeg i sin tid vendte hjem fra Belgien som teenager, for at gå på kostskole. Jeg blev spurgt om hvad jeg lavede i weekenderne i Belgien, og mit svar var jeg cyklede, og det blev til omkring 200-300 kilometer på en weekend. Man kunne se på dem, at de tænkte om det nu kunne passe.

Dengang var der jo ikke GPS og målere som i dag, til at logge og dokumentere, jeg havde et af de “gode” speedometer med kabel, der målte hastigheden og kilometer.  Iøvrigt gik det kun til 110 km/t men kablet sprang ved 100 km/t, første og eneste gang jeg har været i den fart på en 2 hjulet cykel, for bremsekabler sprang også, men skoene holdt 🙂

 

 

 

En af turene jeg holdt meget af var denne 120 km tur, der var op forbi det amerikanske mindesmærke og krigsgrave for de faldne i Ardennerne ved Henri-Chapelle

Som regel var det stjerneruter ud fra byen Visé, hvor jeg boede i 2 år, havde en fantastisk tid med masser af oplevelser, fik cyklet en del. Først på en medbragt racercykel, der blev slidt ned, siden en solid hollandsk cykel, der trods vægten kunne køre med en god fart.

Jeg tror at min interesse, glæde og evnen til at cykle langt, blev lagt dengang i Belgien

Det er dejligt, at jeg stadig kan cykle så langt, kroppen er en imponerende maskine.

Længste afstand jeg har cyklet i Strada på under 24 timer er 476 km, hvor cykeltiden var 16 timer og 17 min. totaltiden var 22 timer

Jeg kan se tilbage på 2 år i Strada med mange fantastiske oplevelser:

 • Eurotour 2013 og 14
 • Holland tur/retur 2013
 • Super Brevet Scandinavia 2013
 • DM 2013 og 14
 • Wm i Leer 2013
 • Brevet Serie i 2013 og 14
 • Juletræf hos velomobilcenter
 • Øresund Rundt og StreetRace
 • Forårs møder liggecykelforeningen
 • + utallige andre ture

Glæder mig til de næste mange tusinde kilometer og nye oplevelser i det kommende år.

Vi ses derude, på vej til nye oplevelser.

 

 

 

4 Replies to “37000 Kilometer”

 1. Hei Søren,

  Ganske imponerende denne avstanden på bare 2 år!
  Ønsker deg mye trygge kilometerne til i komende årene!
  Og håper at knærne din holder ut!

  Hilsen, Adri.

  1. Hej Adri

   Mange tak, hvis det begynder at knibe med at komme op ad bakkerne må jeg til den tid få skub af en el motor. 😉

   Jeg ser i allerede har fået sne, og du er ved at montere pigdæk. Behold sneen deroppe lidt endnu, vi kan godt klare os uden.

   Hilsen Søren

 2. Hej Søren
  Selvom du kun har haft din Strada i 2 år, så har du da været med til “Juletræf hos velomobilcenter” 3 gange, ikke sandt?
  //Halfdan

  1. Hej Halfdan

   Det har du helt ret i, jeg fik jo min Strada i november 2012, til det første “Juletræf hos Velomobilcenter” , og har deltaget hvert år siden. Det er jo en dejlig tradition, så det er et “must”, at cykle derover hvergang.

   Det kan være svært at finde mit skriveri om, fra de 3 første juletræf, da de ligger på 3 forskellige sider:

   2012 http://www.deemaac.dk/blog/page/3/

   2013 http://liggecykelforeningen.dk/traef/det-arlige-juletraef.htm og https://www.velostrada.dk/naesten-den-sidste-lange-tur/

   2014 https://www.velostrada.dk/nu-er-det-endelig/

   Jeg har en playliste fra de juletræf + forårstræf: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1zk5wCBCsFaRPsiC4OvMKVnmkkKuhHCa

   P.S. Endnu en gang tak fordi mig og Strada måtte overnatte ved dig!

   Hilsen
   Søren

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.