Nu er det endelig

Kalenderen nærmede sig, nej ikke den 24. december men den 22. november. Nu var det endelig blevet “Juleræs tid” hos velomobilcenter.dk, en hyggelig tradition.

Dog skulle jeg lige den “lille” tur til Sjælland, for komme til Juletræf. Kanen, i dette tilfælde Strada, var klar og Rudolfs røde tud var min blinkene lygte på Hood. Godt oplyst trillede jeg afsted i regnvejr mod Hals, hvor jeg skulle mødes med Torben og tørvejret.

Torben Og Quest Xs i Hals
Torben Og Quest Xs i Hals

Aftalen var at mødes klokken 8.30, grundet vejarbejde, med dertil hørende omkørsel i villakvarter, blev jeg 5 minutter forsinket, så det var godt at Torben kunne bruge sin Quest Xs som stol og sidde at fryse mens han ventede.

I et godt tempo kørte vi, det sidste flade stykke mod Hadsund. Op ad bakken fra Hadsund, måtte jeg lige ud og hvile knæene.

Pause efter bakke Hadsund
Pause efter bakke Hadsund

Lidt og spise blev der også tid til, Torben har munden fyldt og sikkert derfor han ikke smiler. Ned i Strada og Quest Xs igen, op og ned af bakker til vi nåede Randers, hvor Poul og Milan ventede.

Randers Strada Quest Xs Milan
Randers Strada Quest Xs Milan

En kop kaffe, blev hurtigt indtaget, da færgen ikke ventede på os. Mine knæ var begyndt at “klage” meget over over bakkerne, mellem Hadsund og Randers, tempoet faldt drastisk når der bare var lidt stigning. Der var 2 muligheder, 1. Vende om eller 2. Køre stærkt på de flade stykker og ned ad bakke. Failure is not an option, så det blev 2.

Vi nåede da også færgen, så var der jo en times pause.

Molslinien Aarhus
Molslinien Aarhus

På færgen blev vi enige om, at de skulle bare køre i forvejen til næste færge, hvis jeg ikke nåde den, ville jeg tage næste afgang.

Efter samme “opskrift”; Hurtig på flad vej og ned af bakke, nåede samme færge som dem. Igen skulle de bare køre i forvejen,  Torben skulle overnatte i Hillerød, Poul og jeg hos Halfdan i Ganløse.

Strada og Milan stue pynt
Strada og Milan stue pynt

Så 1½ time efter Poul, trillede jeg ind i Haldans Stue, hvor en kæmpe portion Spaghetti og Kødsauce ventede. Det var tiltrængt og guld værd.

Da jeg køre denne rute tit, kan man godt sidde undre sig over hvorfor hastigheden ikke er den samme,  men en naturlig forklaring er temperaturen på de forskellige årstider, der er mere modstand i vinden jo køligere der er, så en temperatur forskel på 20 grader kan tydeligt mærkes.

Ruten:

Efter de sædvanlige timers snakken om velomobiler mens film, ja rigtig gættet,  youtube video med velomobiler, kørte over Tv skærmen blev det sengetid.

Frisk og klar til dagens julehygge og tur, trillede jeg ned til velomobilcenteret, for at hjælpe lidt til. Da mine mine knæproblemer ikke er hemmelige, havde André tænkt på en løsning for mig til dagens juletur. Jeg kunne låne Orca med E-assist. Men jeg er Nordjyde, de er seje…eller dumme :-). Så jeg takkede pænt nej.

Da tiden for arrangementet nærmede, blev der fyldt op med velomobiler, der kom også nogen på liggecykel, en enkelt MTB. Både ude..

Velomobil parkering ude
Velomobil parkering ude

..og inde.

Velkendte ansigter dukkede op, blandet med nye. Hyggeligt.

Indendørs velomobil Parkering
Indendørs velomobil Parkering

Pernille havde igen bagt hjemmebag, så lækkert , det var blevet sat op ved en Quest Xs som bordpynt/baggrund. Kaffe og hjemmebag blev spist, til lyden af ivrig velomobil snak.

Velmobil dekoration
Velmobil dekoration

Der var pyntet hyggeligt op til jul, med et juletræ og gaver som nok må være enhver velonauts drøm…

Juletræf og juletræ
Juletræf og juletræ

…med ønske gaven til “Far og Junior” pakket ind

Gaven til Far og Junior
Gaven til Far og Junior

Lars Thiesson, der deltog i “The Great Baltic Sea Ride“, holdt et spændende og underholdende fordrag om sin deltagelse i turen.

Lars holder fordrag om The Great Baltic Sea Ride
Lars holder fordrag om The Great Baltic Sea Ride

André orienterede derefter omkring velomobicenter.dk, og hvilke tiltag og planer de har for det kommende år, især interessant emne var en at høre om kundeklub, og hvilke arrangementer der ville blive lavet gennem den. Bland andet Streetrace ( 30 maj 2015) og Nordic Cup (13 september 2015) blev nævnt.

Til dem der kunne have mere i maven, var der tid til det, inden årets juletur startede, der var til Jægerspris Slot og tilbage til Ganløse Kro hvor julefrokosten skulle indtages. En tur på 50 km.

Klar til afgang på juleturen…

Klar til Afgang
Klar til Afgang

Ole var helt klar med næsetippen ud over kanten i Strada DF..

Strada DF og Ole´s næsetip
Strada DF og Ole´s næsetip

En hyggelig tur, det var min intention, at få filmet en del af den samlet flok på vej ud, men jeg var ikke helt klar da der blev sagt kør.

Så her er deltagerne samlet:

Det lykkes mig dog at få filmet lidt af dem på vej tilbage, inden et lys kryds satte mig af feltet  🙂

En lille film fra min “solotur” ud og tilbage:

Tilbage ved Ganløse Kro..

Velomobiler ved Ganløse Kro
Velomobiler ved Ganløse Kro

..hvor en dejlig juleforkost blev indtaget

Julefrokost Ganløse Kro
Julefrokost Ganløse Kro

Det blev til et par timers hygge, hvorefter Pernille inviterede til kaffe og kage hos velomobilcenteret, utroligt som vi kan spise hele tiden :-).

Kaffe og brød igen
Kaffe og brød igen

Det var tid til at slutte og sige tak for idag. Tak for hyggeligt samvær til både “nye og gamle”

Logo_velomobilcenter_dk

 

Tak til Velomobilcenter.dk for at godt og hyggeligt arrangeret juletræf/ræs

 

Liggecykelforeningen_logo

 

 

 

Tak til Liggecykelforeningen.dk for at støtte dette arrangement

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage ved Halfdan, blev der set film fra dagens tur, og mærkeligt nok også spist. En dejlig og hyggelig dag var overstået, så var der kun hjemturen tilbage.

Hjemturen er der så ikke så meget at fortælle om, andet end at jeg kørte før Poul men vi mødtes så ved færgerne og jeg nåede alle færgene…

Milan og Poul
Milan og Poul

og kom hjem, selvom knæet ville det anderledes, men det er mig der bestemmer: Jeg ville hjem ! 🙂 Så da det flade landskab dukkede op efter Hadsund, var det bare at cykle til.

Lige et foto af min nye Streamer, nu behøver jeg ikke sige det er en velomobil, når der spørges 🙂

Velomobilcenter dk logo
Velomobilcenter dk logo

Glæder mig allerede til næste arrangement, som sandsynligvis bliver forårs træf, hvornår det er kan ses på Liggecykelforeningens side og kalender

 

 

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.