Jeg ser godt ud

This entry is part 3 of 3 in the series Ser du godt ud

Når jeg i denne miniserie “Ser du godt ud” har snakket og duggen på visir, skal det gøres klart at det er ikke den form for dug der sidder på visiret efter lang tids parkering, eller om morgene efter en kold nat, det er selvfølgelig noget man tørre af, med en klud inden der cykles. Det er jo ganske uforsvarligt at køre med fuldstændige dugget visir/rude uanset hvilket køretøj du bruger.

Det er den dug der skabes ved små stop, korte parkeringer, temperaturændringer eller langsom kørsel, som jeg ikke har problemer med mere, løst med den erfaring jeg havde fra motorcykel og Leitra.

Den dug som ses på video:

Da jeg fik min Hood i marts 2013, var det en kold periode, med lav fugtighed, så jeg oplevede egentlig ikke dug på visir mens jeg cyklede på det tidspunkt.

Inden vinteren 2013, oplevede jeg, at den smule dug som ses på på video, begyndte at være generende, det hjalp en smule med mine gamle briller når det var mørkt

Almindelig briller
Almindelig briller

eller solbriller når det var lyst.

Rudy Project slidt ned
Rudy Project slidt ned

Tiden gik og fugten forsvandt, så det ikke som et problem. Men det blev det til i løbet af efteråret 2014, som var utrolig fugtigt, så det var ofte der kom dug på visir, ikke mere end normalt, bare oftere, men jeg syntes jeg havde besvær med at se “igennem” det, så det begyndte at irritere mig.

Det var måske tid til en synstest, men jeg ville lige finde noget jeg kunne bruge i Strada, almindelige briller var ikke så gode, kun i nødstilfælde, og solbriller er jo ikke meget bevendt om natten. Hvis jeg kunne få begge dele, ville det jo være fint. Desværre gik jeg ikke straks igang med at søge, men dagen før jul ( 23-12-2014) fandt jeg hvad jeg søgte Fisher solbrille med optisk indsats hos Twpro-solbriller.dk , på grund af jul og nytår blev de så leveret i januar, men hvis jeg havde bestilt dem 1 dag før havde jeg haft en ekstra jule gave til mig selv.

Nu havde jeg solbrillen, dog manglede jeg lige at få lavet synstesten og brilleglas til indsats. Det tog ikke lang tid at få konstateret at jeg var blevet dårligere til at se, ovenikøbet var der også en bygningsfejl i øjneene, men det var også 10 år siden jeg havde fået testet det sidst. Så prisen på glassene løb i 1300 kr med anti reflekterende og hærdet glas, hvilket er nødvendigt. Totalpris for solbriller og glas knap 2000 kr

Fisher Excellence med brille indsats
Fisher Excellence med brille indsats

Og fra den anden side

Klar glas Set forfra
Klar glas Set forfra

Jeg mener ikke det er dyrt, jeg er mere irriteret på mig selv, hvorfor jeg ikke fik testet synet noget før.

Brillerne er skønne at køre med, dejligt at der er 3 stk. linser med, Mørke, klare og gule, så de kan bruges uanset hvad vejr det er, både nat og dag.

3 forskellige farvet linser
3 forskellige farvet glas

Det er dejligt, det betyder at der ikke kommer vind og træk direkte på øjnene, eller skidt og snavs om sommeren når der køres uden Hood.

Men vigtigst af alt, nu er viser dug på visir sig igen kun at være en smule og genere ikke mere. Jeg var lidt bekymret for om solbrillerne ville dugge istedet for, det gør de heldigvis kun når jeg holder hjemme i garagen efter en svedig tur. Der er både “svedbånd” og luftkanaler i dem

Fischer Excellense med Luftkanal
Fischer Excellense med Luftkanal og “svedbånd”

Så nu er jeg klar til en ny sæson i Solskin, Regn vejr, Tåget vejr og duggen er “forsvundet” som lyset fra en klar himmel. Jeg ser skiltene, nyder igen at køre i mørket, for nu kan jeg se hvad der gemmer sig derude.

Hele samlingen. Tryk et af dem for større billed

Det er vigtigt at have in mente, at jeg er nærsynet, hvilket man måske ikke opdager ligeså hurtigt som med langsynethed, hvor det kniber med at læse. Men vigtigst af alt få taget en synstest og der skal ikke være 10 år imellem testene som mig.

Jeg håber du kunne bruge mine erfaringer til noget, måske er problemet slet ikke hvor du tror.

Jeg beklager hvis du havde håbet på en teknisk løsning, men den overlader jeg til de kompetente folk der laver de forskellige velomobil “hoods”

Hvis du trods alt stadig mener du har for meget dug på visiret, og det er et problem, kan du måske læse på de følgende link om der er noget du kan bruge:

På Harry Lieben blog: “Pin-Lock” og Wim: “Pinlock” Det er så på hollandsk, hvis du ikke forstår eller kan læse det og oversætter via Goggle Translate, giver det mest mening at oversætte de sider til engelsk, da den danske oversættelse forvirre mere end den gavner.

Måske er et opvarmet visir en ide for dig: Louis.de elektrisk opvarmet visir

Men jeg tror også man er nødt til at huske på at en velomobil er og bliver en cykel, hvilket kan glemmes fordi den er så komfortabel cykel og at cykle med, så man forventer at der er diverse “Bil installationer” indbygget.

Vis ses derude..nu kan jeg se dig..for jeg ser godt ud 😉

Series Navigation<< Hvad ser du?

5 Replies to “Jeg ser godt ud”

 1. Tak for denne serie med udsyn. Skal prøvekøre en velomobil snarest, håber det bliver i regnvejr! Jeg får løbende tjekket syn, så satser på at have fint udsyn 🙂

  1. Tak for kommentar.
   Jeg ønsker dig og din mand gode prøveture. Glæd jer til prøveturene, Regnvejr eller sol, velomobil er “All Weather” :-). Det gælder selvfølgelig om, at forholde sig “kritisk” under en prøvetur, men det glemmes hurtigt da begejstringen hurtigt tager over.
   God søndag
   /Søren Velostrada

 2. Er sikker på at prøveturen bliver fantastisk. Er jo cyklist hele året, men denne vinters ustandselige regn har simpelthen været for sur. Så glæder mig til komfort i velomobil og samtidig få god daglig transport motion. Må være fantastisk at have været på tur i dag i øvrigt 😀

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.