Velonauten På Ærten

Alle kender H.C. Andersens eventyr om “Prinsessen På Ærten”, selvom man føler sig lidt kongelig i en velomobil er det dog ikke tilfældet.

Det er mere den lille “ærte” som kan være et irritations moment, at finde ud af hvor eller hvad der gemmer sig mellem “dynerne”. Jeg tror det ikke er specielt for velonauter eller prinsesser, men alle der ofte bruger et kørtetøj, sportudstyr,redskab, udstyr, sagt på en anden måde alt og alle kender til det.

Når man ofte cykler i samme velomobil, kan små ændringer, en ny ukendt lyd, vejens belægning eller vejret , give en fornemmelse der er et eller andet galt, så det føles, eller lyder forkert, så det gå ud over præstationen.

På årets første Brevet i Nordjylland, følte jeg mig som “Prinsessen på Ærten”,  faktisk var det som om der var en hel skålfuld gemt i “bagagen”.

Var blevet vækket nogle gange i løbet af den korte nat på grund af han katte der sloges i vores have om den miavende hunkat. Det kunne vores hunde jo ikke lade være med, at gø med på. Så det varede lidt inden jeg vågnede helt op da vækkeuret ringede klokken 4.00. Måske en lille “ærte” til skålen.

Turen var på 350 kilometer, da jeg kørte ned til starten i Aalborg og hjem igen

Vejret var dog ikke det bedste at starte ud i hjemmefra, utroligt tåget med sigtbarhed ned til 50 meter, temperaturen omkring de 4 grader, heldigvis plusgrader.

Hul i tågen ved Sæby
Hul i tågen ved Sæby, og månen så fantastisk ud

Der var et hul i tågen ved Sæby, og månen så fantastisk flot ud, en halvdel oplyst i  orange skær og den anden (mørke)halvdel sås konturen tydeligt.

Kørte uden Sinner Hood, men med Flevo Roof, så slap for det meste af fugten fra tågen i ansigt og brillerne, jeg var glad for at jeg investerede i 3 forskellige farver glas. Den gule farve er guld værd når det er tåget, men det var ikke muligt at opretholde min normale fart på turen ned, så måske var “morgen” vejret “ærten” denne dag.

I Aalborg klarede vejret op, så solen var fremme da starten på de 200 kilometer brevet gik. Så Flevo Roof blev i Aalborg

På vej ud af Ålborg 200 km Brevet 2015
På vej ud af Ålborg 200 km Brevet 2015

Sammen med 2 andre velomobiler var det fuld fart  mod Støvring..

2 Gange Strada og 1 Quest Xs mod Støvring
2 Gange Strada og 1 Quest Xs mod Støvring

Kongerslev hvor første kontrol var, blev nået . Jeg havde kørt 100 km siden jeg kørte hjemme fra, så menet jeg kunne tillade mig at holde en lille pause, de andre havde kørt omkring de 30 km, så de havde “friske” ben , så der var ingen grund til at de stoppede længere end det tog at få stemplet. Så vinkede på gensyn til dem, da de kørte afsted….

En lille film fra Brevet:

… hvis man ikke har set video, hvor man ser at min hue ryger af ved 80 Km/t er her min alternative hue, da jeg ikke stoppede og kørte op ad bakken igen for at samle huen op igen.

Mistet hue og altenativet 200 km Brevet 2015
Mistet hue og altenativet 200 km Brevet 2015

…Gensyn med de andre 2 velmobiler blev det dog ikke mere denne dag, mødte flere af dem på almindelige racercykler ved kontrollerne, men nåede aldrig at hente de 2 andre velomobiler, selvom jeg fik at vide at jeg kun var ca. 15 minutter efter 1 af dem ved Skørping, men efter en dejlig og hurtig nedkørsel, kommer der en stejl bakke, Kridtbakken, der kan være en udfordring i velomobil…

På vej op ad Kridtbakken Skørping 200 km Brevet 2015
På vej op ad Kridtbakken Skørping 200 km Brevet 2015

..Men det gik fint indtil jeg lige ville stoppe og have et billed af nogle nysgerrige heste, det er meget forskelligt hvordan heste reagere på en velomobil, da heste er et flugtdyr, er deres naturlige reaktion at “flygte”. Dog har jeg lagt mærke til at der er forskel på hvilken slags heste der “stikker” af. Islændinge og “arbejdsheste” bliver som regel stående og kigger, ligeledes de små dværgheste. Heste der har “løb og adrenalin” i blodet løber som regel væk, desværre engang i mellem med rytterne på. Så der skal køres med forsigtigt og hensynsfuldt når man møder dem.

Men tilbage til bakken og stoppet for at tage et billed..

Stoppede for at få bedre billed Kædedrop 200 km Brevet 2015
Stoppede for at få bedre billed Kædedrop 200 km Brevet 2015

..Da jeg skulle sætte igang igen op ad den stejle bakke hoppede kæden af det forreste tandhjul, jeg havde ikke sat gearvælgeren korrekt, så er det ikke smart at træde til. Uheldigvis satte kæden sig lidt fast. Normalt kan man lige “træde” den på ved at køre lidt ned af bakke, mens gearet skiftes og kæden hjælpes på plads med den ene hånd, men, der var ingen anden udvej at vende Strada om på siden og løsne kæden gennem fodhullerne, så sorte finger og en “ærte ” mere i skålen.

Men på plussiden, vejret var fantastisk, det var dejligt vejr, solen strålede, så var glad for min alternative hue, ellers var jeg nok blevet rød i toppen.

Som nævnt fik jeg ikke set mere til de 2 andre velomobiler, med kædedroppet var den teoretiske chance for at hente dem, blevet til det mere realistiske umuligt.

Men mødte da flere af de andre “Audax” ryttere på vejen..

Audax rytter foran 200 km Brevet 2015
Audax rytter foran 200 km Brevet 2015

Efter Rønbjerg kørte jeg efter en gruppe til den hemmelige kontrol, hvor der blev serveret lækker kage og dejlig kaffe. Tak for det, Anette og Lasse.

Strada vue Limfjorden 200 km Brevet 2015
Strada vue Limfjorden 200 km Brevet 2015

Det gav lidt ekstra energi, så farten blev sat op, og det gik så godt at jeg overså at jeg skulle dreje, bib fra Gps overhørte jeg, da der engang imellem kom en “knirke/pibe” lyd fra pedalerne eller skoene. Så måtte lige køre 3 kilometer tilbage igen da jeg opdagede motortrafikskilt forude, men jeg kender returvejen, for sidste år lavede jeg samme nummer :-).

Lige op over den sidste bakke inden det sidste stykke mod Aalborg, der havde samlet sig sorte skyer nu, de mente åbenbart også at det var hårdt at komme over den sidste bakke, for de(skyerne) smed pludselig en ordentlig omgang vand. Så var det jo godt at have haft Flevo Roof, men det havde jeg sat i Aalborg ved starten, da vejret så ud til at blive sol hele vejen. Det havde det så også været , hvis jeg havde kørt lidt hurtigere.

Da Strada dampede, da jeg nåede målet, blev den henvist til “Rygeskuret”

Smoking Strada 200 km Brevet 2015
Smoking Strada 200 km Brevet 2015

Så holdt en længere pause, før turen hjemover, der ikke blev kørt i sprintertempo. Det småregnede, heldigvis havde jeg nu mit Flevo Roof på igen, men der var ikke den store energi til at træde igennem mere.

Men jeg kom da hjem..

Done 200 km Brevet 2015
Done 200 km Brevet 2015

.. efter 351 kilometer nedenunder ses tid i bevægelse og totaltid med pauser siden jeg kørte hjemmefra:

 

Tid: 13:35:44
Tid i bevægelse: 13:31:59
Elapsed Time: 17:14:46
Gnsn. hastighed: 25,8 km/t
Avg Moving Speed: 25,9 km/t
Maks. hastighed: 79,0 km/t

Her er det  delt op, som det ses er det hjemturen der trækker ned i den totale gennemsnits hastighed:

 

Split
Tid
Afstand
Gnsn. hastighed
Oversigt 13:35:44.3 351,08 25,8
Til Aalborg 2:32:29.9 69,53 27,4
200 km Brevet 8:01:56.8 208,50 26,0
Hjem fra Aalborg 3:01:15.5 73,05 24,2

Og dagen efter var jeg ikke øm over hele kroppen, trods den skålfuld “ærter”, som jeg syntes jeg cyklede rundt med. Måske er det fordi jeg ikke er kongelig…

Er ganske tilfreds med resultatet, og ærterne de er til for at blive spist, det siges det er sundt, hvis de alle ryger i munden, falder de hellere ikke ned mellem dynerne..

Vi ses derude… husk solcreme til toppen..

 

 

 

 

 

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.