Tur til Samsø

This entry is part 1 of 3 in the series Weekendtur Samsø 2018

Liggecykelforeningen i Danmark havde valgt Samsø til den årlige generalforsamling og liggecykel weekend. 

Nemt at komme til Samsø, både fra Jylland og Sjælland, til dels også fra Fyn enten via Jylland, eller via Sjælland(tog/færge), en vej som Mogens fra Fyn havde valgt.

Antallet af deltager var 5, der deltog i hele weekendens arrangement, 2 der kom over og kun deltog i lørdagens cykeltur “Samsø rundt”.  Ialt 7 personer deltog, det kan lyde af lidt, men da liggecykelforeningen ligesom det meste af foreningslivet i Danmark oplever faldende medlemstal og interesse, må jeg sige, at 7 deltager ud af, (så vidt jeg husker 17 betalende medlemmer) et meget godt fremmøde 🙂 

Jeg overvejede om jeg skulle tage Strada på taget til Hou, hvor færgen til Samsø sejler, men da Jørgen spurgte om vi skulle cykle sammen til Samsø, var det jo oplagt.

Vi aftalte at mødes ved færgen i Hals mellem 7.00-7.30, hvor jeg havde cirka 60 kilometer til. 

Til Samsø

Tidligt fredag morgen kom Strada ud af garagen, solen var allerede oppe, der var også lidt skyer, men de holdt sig væk fra mig.  Så det var bare at træde til mod Hals, og nyde det gode vejr.

Gule marker og Solskin

Jeg havde ikke regnet med at kunne filme noget denne weekend, da min linse på kamera var smadret. 

Kamera linse itu

Jeg havde bestilt ny, Garmin.dk havde dem ikke til levering på deres hjemmeside mere, det eneste sted jeg fandt et “udskiftnings kit” og kunne bestille var på E-bay  og helt fra Taiwan, i bekræftelses mail havde der stået at leveringen ville være mellem 22 maj og 22 juli.

Men dagen før jeg skulle afsted, lå der en pakke i postkassen med den nye linse(kit)

Skiftet til ny kameralinse

Så desværre, I bliver tvangsindlagt til video, nå ja, det er valgfrit om man vi se den 🙂

Video fra turen til Samsø med Jørgen:

Ruten, en tur på 228 km:

Frederikshavn-Samsø Ruten

Mødte Jørgen i Hals

Strada og liggecykel Hals-Egense færgen

Jørgen er fantastisk god til at lave ruter, ligeledes hyggeligt selskab, han har et godt kendskab til de gode veje, især ad de små veje med mindre trafik. Ruten til Samsø var velegnet til liggecykel, men ikke helt så optimal til velomobil, da der var mange stop eller der skulle drejes fra i bunden af bakkerne, så jeg skulle ofte starte fra 0 km/t og “kravle” op ad bakkerne igen. Det havde selvfølgelig hjulpet lidt hvis jeg havde ruten på min GPS, så jeg ikke skulle blive bagved Jørgen de steder, men i stedet kunne have udnyttet momentum til at komme op ad bakkerne.

Uanset hvad var det en hyggelig tur, vejret var med os og vi nåede færgen i Hou i god tid.

Efter en times sejtid og 8 km på Samsø var vi ved hytterne på Ballen Strandcamping

Billeder fra turen til Samsø:

Fortsættes…med “Liggecykler Samsø Rundt”

 

Series NavigationLiggecykler Samsø Rundt >>

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.