Strada fik 300 hk

Der er ikke meget der lyder bedre end en potent motor, jeg elsker den lyd der kommer når der trædes lidt på pedalen i diverse sportsvogne og motorcykler.

Men jeg hader, når brølet kommer fra en bil der skubber Strada, med 300 hk fremad mod en bil der holder foran. At han gør det 2 gange, gør det ikke bedre.

Værre er det når bilisten ikke mener der er noget galt i det, og ikke har evnen til at undskylde, men straks fraskriver sig ethvert ansvar for sine handlinger. Sådan et menneske mødte jeg i Skagen i går, total kold over sine handlinger, bare han kunne nå at komme til et byggemarked, så ve og vel for dem der kom i vejen for ham. Jeg er ikke ekspert, men da jeg ikke kunne lugte om han var beruset, bar hans opførsel og udsagn i retning af psykopatisk tendens, dog vælger jeg, måske er det fordi jeg er naiv og godtroende, og tænker det bedste om folk, at tro det var en “erhvervs skade” han var måske advokat, og havde tillagt sig vanene med at sige “Uskyldig” :-). Eller som så mange andre, ikke har evnen til at tage ansvar for egne handlinger og fejl, men straks skyder skylden på andre.

For at gøre det klart: Jeg har intet imod biler, og heller ikke dyre biler med stor motor, jeg elsker lyden af dem.
Personen i bilen følte, kort sagt: At alle andre skulle fjerne sig foran ham, og hvis nogen, han mente, cyklister, fodgængere og selv børn kom i vejen, ville det smertefuldt for dem, og ikke ham.
Det er sjældent jeg viser folks fejl i min video, jeg kan også lave fejl ligesom alle andre.
Men i modsætning til ham i denne video, jeg indrømmer min fejl og undskylder. Jeg har valgt ikke at vise, hvad han siger, når jeg taler med ham, dels fordi jeg håber og tror, at han i sit hjerte vidste, at det var en modbydelig egoistisk, ufølsom tankegang og handling han udviste.

Mercedes AMG. Strada´s nye "hjælpemotor"
Mercedes AMG. Strada´s nye “hjælpemotor”

Jeg fik så testet Strada`s bremser, og kan konstatere at de ikke er stærke nok til, at blive holdende når der skubbes med 300 hk 🙂

Tag ansvaret, indrøm når du fejler, lær af det.

I Skagen er der jo mange fine og lækker biler, især i denne uge.

2 Cabrio mødes
2 Cabrio mødes

og en lækker sort sag

Fin lav sort Ferrari
Fin lav sort Ferrari

og endnu en lækker ældre jaguar

Flot Jaguar
Flot Jaguar

Og så er der jo altid de smukke omgivelser i Skagen

Skagen Hvide Fyr
Skagen Hvide Fyr

Altid lige et smut forbi solnedgangs pladsen

Skagen Solnedgangspladsen
Skagen Solnedgangspladsen

Hjem fra Skagen

Hjem fra Skagen
Hjem fra Skagen

Heldigvis er de positive oplevelser i flertal, så en enkelt negativ hændelse aldrig ødelægger mine cykeltur…

“Kelly`s Heroes..Stop Negative Waves

 

…og det er ikke mange der kan prale med at have haft 300 hk bag i velomobilen, dog havde humøret nok været anderledes, hvis Strada var blevet 1 meter kortere 🙂

Ses derude…Strada er stadig 2 m 65 cm lang 🙂

 

 

14 Replies to “Strada fik 300 hk”

 1. A while ago there was some research as to which word was the hardest to pronounce in Dutch. Some smart people answered that “Sorry” was the hardest word to pronounce for many people. The same probably applies to this motorist.

  Luckily you escaped without major damage to you or your Strada!

  Best wishes,

  Erwin and Tante Lies

  1. Hello Erwin and Tante Lies

   Unfortunately, not only in Dutch, it is difficult to apologize.

   Fortunately, very few times you experience one like this.There are so many positive experiences when riding in velomobile that they overshadowing the few negative

   Best regards

   Søren/Velostrada

 2. Uhh gyser lidt, når jeg læser dette! Godt at der ikke skete noget. Der er masser som betjener mobil og ikke kigger på vejen, som kører med langt højere hastighed 🙁 så er det alt for nemt at ramme en lav velomobil!

  Venlig hilsen
  Pia

  1. Hej Pia

   Du behøver ikke at gyse, du bliver set i en velomobil, det har intet på sig at den er lav og lille. Hvis jeg ikke havde holdt der, havde han skubbet til den bil foran. Han skulle bare bruge en undskyldning, så var det nærliggende at bruge størrelsen på en velomobil, selvom der i denne uge er biler i Skagen, der har samme højde som Strada.

   Derfor gys kun hvis det er af kulde, som jo er nemt i denne “sommerkulde” :-). Nyd din velomobil(hvis du har fået den) og glæden ved at cykle i den…

   Venlig hilsen
   Søren

 3. Hei Søren,

  Heldigvis hadde du ikke skade av denne hendelsen! Det er alt for ofte at syklister opplever sånne hendelser i traffiken, noen bilister er helt sikker at veien er bare laget for de, og at syklister er noe de ikke må ta hensyn til…..
  Jeg opplever også at særlig bilister som kjøre Mercedes eller BMW er noe for seg, de tror at hva “fettere” bilen er, desto mer rettigheter de har på veibåne……..Noen av de skjønner ikke at det er faktisk et menneske inni dette merklige kjøretøyet, en skal ikke tenke på det hva kann skjer hvis ulykken inntreffer….

  Hilsen, Adri.

 4. Hej Adri
  Ja, det ville være sørgeligt, hvis Strada var blevet skadet, så var turen til Paris-Brest-Paris måske ikke blevet til noget.

  Her hvor jeg bor, er der en “sameksistens” mellem de forskellige trafikanter 10 måneder om året, de 2 af sommermånederne er der så mange turister fra forskellige områder, lande og storbyer, og enkelte af dem tager desværre de dårlige trafikvaner med i feriekufferten.

  Men det var ikke så meget det at han ramte mig, det var mere hvad hans “kolde” holdning var overfor andre end ham selv, der chokerede mig.

  Men som du selv oplever, er der så mange positive oplevelser ved at cykle i velomobil, så de overskygger de få negative…og den er nu meget god: “Kelly`s Heroes..Stop Negative Waves” 🙂

  Hilsen
  Søren

  1. Ja, det positive overskygger langt de trods alt få episoder vi har i Danmark. Det gør dem ikke mindre ærgerlige og farefulde. Jeg har tidligere været lidt af en trafikfascist, dels som en af Danmarks absolut bedste bilister, dels som inkarneret og rigtig dygtig cyklist. For et par år siden begyndte jeg, uvist egentlig hvorfor, at vinke til folk på vej til og fra arbejde. Førstegangsbekendtskaber virker lidt forvirrede over tumpen på den lavtliggende raket, men møder jeg dem igen en anden dag vinker de altid igen. Nu er der et væld af vinkerier på min 25km tur til arbejde og så pointen: man bliver sgu glad. Dobbeltpointen kommer så forleden, hvor et tågehorn havde parkeret sin bil på cykelstien og ikke bare det, men også foran porten ind til vores hus. Så ikke alene blev jeg presset ud på kørebanen – jeg skulle også til at møvre mig rundt om bilen. Men inden det kom dertil, bremsede jeg helt og hurtigt ned langs bilen og ville egentlig bare banke lidt nonchalant på ruden og sige noget i retning af: “du holder altså på cykelstien og er lidt i vejen”, i en venlig og myndig tone. Men nu var jeg altså bremset ned fra 30km/t til nul, ved at miste balancen fordi foden ikke lige ville så hurtigt ud klampen som nødvendigt og temmelig forpustet tilligemed. Så enden blev at jeg kom til at lyde lidt som general Franco da jeg nærmest balrede forruden ind og fik tilråbt den stakkels kortlæsende turist at han “fandme holder midt på cykel pust stien”… og blev jeg glad? Næh. Så kunne jeg gå og skumle det halve af aftenen over at være blevet sur.

   Ham den gale Mercedes kan man nok ikke nøjes med at vinke til (med mindre man har en molotovcoktail i den ene hånd), men når man nu ikke kan opdrage alle idioterne, så kan man til gengæld sagtens gøre alle de øvrige trafikanter glade. Og det bliver man glad i låget af.

   1. Hej Thomas

    Helt korrekt, der er få episoder i dk, og det gælder om at sende “Positiv Waves” Et vink og et smil er 1000 gange bedre end én pegefinger.

    / Søren

 5. Tjaeh det lyder som om, han var udenfor pædagogisk rækkevidde! Har hentet min Quest xs i dag 😀

  Venlig hilsen
  Pia

  1. Hej Pia

   Tillykke med din længe ventet Quest Xs. Held og lykke med den, håber at høre lidt om hvordan det går med at være Velonaut.

   Med venlig Velonaut hilsen
   Søren

 6. Hej Søren

  Har nu kørt 6 ture i min Quest xs og er meget tilfreds 🙂
  Skal selvfølgelig lige re indlære at cykle igen, for det er noget andet at ligge ned. Og også vænne mig til de mange nysgerrige blikke! Så er der også det praktiske såsom hvor meget eller snarere hvor tyndt tøj skal der køres med, det er varmt at sidde i solen, huske solbriller, for lyset står lige ind i ansigtet, og især at huske at låse den forsvarligt fast! Samt lige finde ud af hvordan jeg vinkler cykelhjelm, for den støder lidt på nakkestøtten på trods af at den er en kort model.

  Yoann sagde, at jeg så vidt han ved, er den første kvindelige velonaut, så Velomobil center forventer en ny type kunder nu.

  Den skal lige køres til, igår sagde den en squish squish lyd, når jeg trådte, men det forsvandt på vej hjem fra arbejde. Ringeklokken satte sig også fast, men et lille stød og den var fin igen. Satser på at alt falder på plads indenfor et par ugerrs brug.

  Venlig hilsen
  Pia

  1. Hej Pia
   Tak for tilbagemeldingen. Det er dejligt, at “høre” du er tilfreds. Tilvænning tager sin tid. Også det, at man ikke længere kan gemme sig i mængden. Det kræver jo lidt øvelse at smile, op ad bakke, til alle fotograferne :-).

   Jeg køre næsten kun med tynd T-shirt hele året (Sinner Hood om vinteren) og tynde bukser(lange/korte) men har altid en varm trøje/jakke liggende, til at tage på hvis det er køligt når jeg stiger ud. En fordel er bukser til løb, hvis man ikke vil have “saddelpuden”.

   Yoann har ret, den eneste jeg kender der køre velomobil engang i mellem er Pernille fra velomobicenter.

   I en velomobil, kan man bedre høre lyde fra velomobilen, både dem der skal være der og dem som ikke skal, tilvænning gør, at de normale lyde ikke høres.

   Jeg kender godt problemet med ringklokken, der skal ikke hives så ivrigt i den som når klokken sidder på et styr, men jeg gør det ofte, svært at hive “stille og roligt” når en med cyklist kommer på tværs 🙂

   Jeg ønsker dig forsat mange gode ture, og høre gerne fremover hvordan det går som Velonaut

   Velonaut hilsen

   Søren

 7. 300 Hk?
  Måske trods alt lidt bedre end 30 tons? Kom til at holde i min Mango bag en lastbil i sommer, da han pludselig og helt umotiveret (tror jeg) bakkede! Det kunne være gået grueligt galt – nu ender det heldigvis “bare” med reparation af revner og skrammer i kåben (12 k siger Yoann).
  Uanset at det var lastbilens soleklare ansvar er det stadig en god ide at tænke over, hvornår man er synlig, også hvis trafikken udvikler sig anderledes end forventet – det gjorde jeg så ikke ved dén lejlighed…
  Og uden sammenhæng med “min” episode tror jeg en medvirkende årsag til at nogen biler kommer for tæt på er ubevidst chikane: velomobilen opleves som overraskende > fremmed > legetøj (yes! 🙂 ) > burde ikke være der…
  Jeg har været udsat for en del manøvrer som jeg har svært ved at forklare på anden måde; bortset fra som Søren skriver: “hvis de havde kigget, havde de set mig…”

  mvh Peter

  1. Hej Peter

   Det må have været en uhyggelig oplevelse. Heldigt at det kun var materiale skader.

   Hilsen Søren

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.