Sommer er Flevotid

Datoen siger snart sommer, vejret ligeså, det er også tiden hvor vejret kan ændre sig hurtigt på en cykeltur. Der køres afsted i det fineste solskin, så regntøj er slet ikke i tankerne, bare afsted. Hvilket der sikkert fortrydes, når himlen står i et, regnen der bare vælter ned i det der pludselig kan forkomme uendelighed. Der er ikke noget mere surt, at være sjaskvåd i flere timer på en cykel, det samme gælder i en velomobil.

Når nu det er tiden med dejlig varme, er det skønt at cykle Strada i cabrioversion, det vil sige at Sinner Hood, står og samler støv i garagen, det betyder så at der er åbent for oven i “mandehullet”, så alt hvad der daler ned fra himlen, rammer mig.  Der bruges ikke regntøj i en velomobil, jeg gør i hvert fald ikke.

Til Strada er der et skum dæksel, så hovedet kun er ude i det våde element.

Men heldigvis er der på et tidspunkt, en der har fået den smarte ide, at bruge og tilpasse Flevobikes tag (Flevo Roof) lavet til Versatile, der i nuværende version hedder Orca,  til andre velomobil modeller.

Om bord på færge ved Bremerhaven
Om bord på færge ved Bremerhaven

En lille video med Flevo Roof:

Det smarte er, muligheden for at kunne pakke taget sammen og lægge det væk i Strada, når de sidste dråber regn er faldet og solen atter kigger frem.

Hvordan påvirker det hastigheden, at cykle med Flevo Roof monteret?

Video Flevo Roof og hastighed:

Ved touring fart (25-40 km/t), påvirkes hastigheden ikke ret meget,  men når hastigheden nærmer sig de 45 km/t kan modstanden godt mærkes. Ved hurtige ned kørsel af bakke påvirkes hastigheden negativt, ligesom Strada bliver mere følsom over for sidevind.

Da Flevo Roof er lavet til Flevobikes velomobiler , er det også der de passer og virker bedst, hvor den bag på Strada bliver sat på med velcro, er den knappet fast på en Orca. Så i hård vind, eller i vejr med hårde vindstød har Flevo Roof en tendens til at “lette” fra monteringen(velcro) bagpå.

Man bliver ikke våd i  moderat regn, men ved større mængder og skybrud er det en fordel også at bruge skum dækslet. Det bliver dog varmt, under dette når der køres til, men som regel køres der hellere ikke så stærkt i kraftig regn. Ved høje hastigheder eller regn direkte mod fronten, kan vandet nå ansigtet, det vil sige der er risiko for at vandet rammer øjnene, derfor skal man være påpasselig med at køre for stærkt under de forhold.

Pakket ned fylder Flevo Roof ikke meget, det kan sagtens ligge langs den ene side i Strada, dog skal der ved meget bagage bruges lidt tid på at få det ned og frem. Vigtigt er det også at passe på at “vinduet” ikke ligger og “køre frem og tilbage” da det derved kan ridses.

Yderliger er fordel at på lange ture, kan det virke som skærm mod solens varme og til tider brændende stråler..

God tur der ude, vi ses, også i regnvejr

 

 

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.