Klar til kulden

Selvom efterårsvejret har været lunt, er det tid til at være klar til de kolde dage.

Det er paradoksalt, at det er nødvendigt med varmere beklædningsgenstande i en velomobil, når der faktisk svedes, uanset vejret.

Det er en sandhed med modifikationer, at man ikke sveder i en velomobil. Det kan undgås ,ved at køre i et lavere tempo, men jeg har ofte svært ved at trille afsted med 20-25 km/t.

Det er behageligt at kunne holde varmen når jeg cykler, uden at skulle være klædt på til en polar ekspedition. Derfor bruger jeg de få ekstra stykker tøj, som ses på billederne neden under..

Vinterhue og lammeskind
Vinterhue og lammeskind når det er minus grader, og uden Sinner Hood

Huen bruger jeg kun når det er meget koldt, den varmer godt også omkring brystet, der kan udsættes for kolde vinde. Bruges når jeg ikke køre med mit tag på (Sinner Hood toppen som skimtes til højre ).

Buff, Hue og Lammeskind
Buff, Hue og Lammeskind til efteråret

Buff kan bruges til hals, laves til hue, dække øre, næse og mund. Ofte bruges hue og buff kun i starten af en cykeltur, eller efter pause.

Lammeskind i Strada
Lammeskind i Strada

Når det er koldt og ikke meget tørring i luften, er det rart med et lammeskind, der kan absorbere fugten, og beskytte mod træk, og holder ryggen varm modsat ventisit sæde underlag…

Ventisit sommer forår
Ventisit sommer forår

…der ventilere, og sørger for fugten kan fordampe, når der er sommer og tørring i luften.

Som nævnt har jeg det varmt, når jeg cykler. Dog kan jeg, blive udsat for træk, der er lidt gennemstrømning af luft fra fodhullerne, vinde når jeg f.eks. køre uden toppen på, eller åbner visiret for at få køling, derfor er det vigtigt at dække disse steder på kroppen, som er udsat for dette. Uanset årstid, har jeg altid Buff med, da det selv på aftenture om sommeren kan blive køligt for ansigtet. Ligeledes har jeg altid en ekstra skiftetrøje, og en varm jakke/trøje til at tage over når der pauses.

Selvom solen er fremme, er det desværre ikke altid lige med varme.

Sol men Køligt
Sol men Køligt

Pigdækkene skal forhåbentlig først i brug til december. Godt nok har de allerede fået det første sne i sydnorge, og det må de gerne beholde 🙂

Pas på derude, husk at selvom der ikke er is og sne, kan det være glat og fedtet , især de steder hvor bladene er faldet .

2 Replies to “Klar til kulden”

  1. Hei Søren,

    Jeg er på samme måte forberedet til den kommende kuldegrader. Jeg bruker ikke saueskinn, men kjøres oftest med taket på når det er kuldegrader. Det vil si når kulden går lenger ned en -5. Resten er stort sett det samme, ekstra plagg på meg, og reservetøy i sekken for bruk når det er en pause underveis. I år skal jeg prøve vintersko for første gang. Buffen og finlandshette er greit å ha på om vinteren, særlig når en kjøre åpent.
    Jeg skal også bruke piggdekk, håper det blir en stund til før jeg må montere…….

    Med vennlig hilsen, Adri.

    1. Jeg bruger også kun “Finlandshuen” når jeg køre uden Hood og det er meget koldt, ellers er det for varmt 🙂

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.