En lille ting men stor betydning

“En fjer bliver til 10 høns”…siger ordsproget. Omvendt bliver en kaput fjedre til 1 gear 🙂

Da jeg skulle lægge fra land, ved et lys kryds, kunne jeg ikke skifte op i højere gear. Jeg kunne konstatere at kablet ikke var sprunget. Jeg kunne cykle videre i det laveste gear, omend meget langsomt. Jeg var på vej til at besøge min mor, der var heldigvis ikke så langt.

Et kig ind i maskinrummet på Strada

Der kunne jeg ligge Strada på siden, og som jeg havde på fornemmelsen var det Skifter det var galt med, fjedre var sprunget. Dette har jeg oplevet engang tidligere, derfor har jeg en bagskifter der skulle være stærkere i fjedre, men selvfølgelig er der ikke noget der holder evigt, gætter på, at den har holdt 40.000-50-000 kilometer, så er den vel også slidt og brugt.

Knækket fjedre på bagskifter

Det er så mere irriterende at det lige skal skel når jeg er ude at cykle, men omvendt, hvor stor er sandsynligheden for at der går noget i stykke mens Strada holder parkeret i garagen 🙂

Jeg kunne vælge at cykle de 5 km hjem i første gear, eller trille 600 meter ned til “Møllers cykelshop”, jeg valgte de 600 meter.

Nye dæk hos mollers cykelshop
Hos Møllers Cykel Shop altid god service. Her fra et tidligere besøg med Bjørn og hans Quest

Den kære cykelhandler, fortog opkald for at høre, om man kunne skifte fjedre på min bagskifter model. Dette kan ikke lade sig gøre, var svaret, og den model jeg havde på Strada, sælges heller ikke mere

Heldigvis havde han en anden model på lager, der passede sammen med mine skifter håndtag. Desværre havde de ikke lige tid til at lave det med det samme, så jeg måtte efterlade Strada.

Heldigvis havde han en cykel jeg kunne låne hjem….en rigtig “racercykel” or not

Lånt “Racer” or not 🙂

Der er fart på sådan en “racer” or not 🙂

Slow ride on “Racer” 🙂

Måske er Strada klar i morgen, jeg ved så ikke om jeg er klar til en tur ind og hente Strada, på den “racer” jeg lånte 🙂

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.