6500 kilometer

Jeg har altid syntes det har været fascinerende at kigge på stjernehimlen, selv om du tager på en rejse eller tur på flere tusinde eller få kilometer er det det samme smukke stjernebillede du ser.

Ligeledes er det med tilfredshed og forundring , at jeg efter en dags cykling, kan stå kigge på selvsamme himmel 200-300 kilometer væk. Tænk at det kan lade sig gøre ved pedalkraft.

Jeg har aldrig før været oppe på de dagsture, kilometermæssigt som jeg har været i Strada og min tidligere Leitra. Som barn cyklede jeg altid, da jeg nåede de 11 år købte min første racercykel for mine sammensparede penge, 900 kr. var den fyrstelige sum. Den ankom med fragtmand, på en fredag, desværre havde de ikke sendt pedaler med. Det var en lang uge at vente på at de kom.

Som ung teenager var min interesse også at cykle, især da jeg en overgang boede i Belgien. Skønt og varierende terræn at cykle i.
Det første stykke tid var på min ældre racercykel, som til sidst måtte give op over for de hårde strabadser, derefter blev det en solid Hollandsk cykel, der trods sin vægt og udformning kunne klare op og nedkørslerne med en acceptabel hastighed. Jeg tilbragte det meste af min fritid og ferie i sadlen, men det blev ikke til konkurrencer, jeg ville bare cykle.

I de efterfølgende år har cykling været on/off projekter, indtil jeg fik Leitra, der vendte den “barnlige” glæde ved at cykle tilbage og den har indtil nu varet 3 år

Nu har jeg så nået 6500 kilometer siden november 2012 i Strada. Jeg har kørt en del lange ture, men også mange kortere ture. Igen er det muligheden af at det er muligt at nå utroligt langt på en dag, jeg er fascineret af.
Udeover turen Weekendtur og Service på ca. 500 kilometer på en weekend er det blevet til følgende længere ture.

Blokhus: Dagstur
Vejret var fantastisk, solen var fremme, koldt i skyggen

Strada på Stranden ved Blokhus
Strada på Stranden ved Blokhus

 

 

 

 

 

 

Strada og jeg nyder vejret på torvet i Blokhus
Strada og jeg nyder vejret på torvet i Blokhus

 

Århus: 2 dages tur

Til Århus


Vejret var mildt sagt kedeligt, fra Limfjorden og ned, sne, det samme på turen hjem. Heldigvis var det ikke noget der blev liggende. Jeg var glad for at jeg havde fået købt min “Sinner Hood” jeg sad lunt og godt iført T-shirt, og nej ikke kun det, var selvfølgelig anstændigt påklædt :-).
Strada parkeret for natten:

Strada`s plads i Århus
Strada`s plads i Århus

Fra Århus

Jeg blev fulgt til Randers af Poul i sin Milan SL, der blev lidt tid til at optage lidt film med den.

Pause før bakke ved Hadsund
Pause før bakke ved Hadsund

Sneen holdt sig væk fra vejen på hjemturen, og efter Limfjorden kom solen frem

Endelig sol
Endelig sol

Vi har været velsignet med solen, den har været fremme de sidste 14 dage. Men lidt underligt er det at det er forår om dagen, vinter om natten, hvor det er ned til minus 8 grader.
Når nu solen skinner har jeg også taget en del ture til Skagen, dejlig cykelstier og natur. Lyset skulle jo også være så fantastisk deroppe, men jeg har nu for det meste solbriller på så.. 🙂

Skagen turen(e):


Jeg køre altid op og runder Grenen, denne dag  var der travlt ude på vandet

Strada ved Skagen fyr
Strada ved Skagen fyr

6500 kilometer er kørt, Strada er gennemprøvet, masser af oplevelser rigere. I baghovedet rumstere tanken, det er jo samme afstand der er fra Nordkap og til Gibraltar, måske kan den tur lade sig gøre…næste år…eller.

Vi ses derude!

4 Replies to “6500 kilometer”

 1. Those trips sound great fun, Soren, 6500km in that short time is amazing. I have had my Mango for 1 year and I have only done 4000km. You have inspired me to do some longer multi day rides.

  Enjoy reading your blog.

  Cheers Terry

  1. Hi Terry
   I am glad you are inspired.
   It’s great to roll for miles and still have the desire and forces to do it day after day.
   Too bad these wonderful velomobiles, did not exist when I was young :-).

   It would be great if you accepted the offer to borrow one of Harry’s velomobiles, to participate in Eurotour2013
   Sincerely,
   Soren

   1. I’d love to come on the EuroTour 2013, it was a very generous offer from Harry. Unfortunately the timing doesn’t work for me this time. I believe they are still hoping for another tour in 2014, I’m hoping I can make that one.

    It would have been great to meet Carl Georg Rasmussen, another great inspiration. Did you meet him when you got your Leitra?

    1. I am quite sure that there will be a Euro tour 2014, it will use the experience of 2013 in the planning.

     I have often visited Carl Georg Rasmussen, he has some amazing velomobil story to tell. He has also experienced and told some exciting flight, where he has been flying small planes over to Europe from the U.S.. On one of these trip he flew on the last drops of fuel, he was prepared that it would be a crash in the Atlantic, when Iceland fortunately showed up at the last minute.
     He has also flown propeller glider over the Alps.

     Great inspiring person who still run velomobil as a 20 year old, even though he is 78 years old

     A video Danish with English subtitles: Carl Geeorg Rasmussen, Danish Cycle Pioneer
     A page in English:Danish Cykling Pioneers

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.