600 km Brevet

This entry is part 4 of 4 in the series Brevet 2013

600 kilometer Brevet 29. juni

Den 29 juni fik jeg kørt mit sidste kvalifikations Brevet til Super Brevet Scandinavia.

Da jeg kørte hjemmefra til starten i Ålborg, så vejret ud til at blive fint. Det så også lovende ud de første kilometer.

Starten på 600 kilometer Brevet
Starten på 600 kilometer Brevet

Det viste sig så ikke at holde stik, der var sorte skyer allerede på vejen mod Nibe

Regn og blæst 600 km Brevet
Regn og blæst 600 km Brevet

Det varede ikke længe før det begyndte at regne, heldigvis stoppede det, men vinden tog til i styrke jo længere jeg nærmede mig Hanstholm og Vestkysten. Jeg havde ondt af dem der kørte på almindelige cykler, selv i Strada skulle der trædes godt til for til for at holde en god hastighed. Senere erfarede jeg at der var nogle der var vendt om, og det forstod jeg godt, det var ikke et vejr for almindelige cykler.

Storm og sol Hanstholm 600 km Brevet
Storm og sol Hanstholm 600 km Brevet

Jeg var glad for at sidde inde i tørvejr og læ for vinden, solen kom frem ved Hanstholm, der var stempeltid i Hanstholm, jeg blæste forbi den eneste butik jeg så der var åben på havnen, men heldigvis var der en enkelt person der ikke var gået i læ, som skrev på mit kort. Det var lige før, at min top (Sinner Hood) var blevet “Borte med blæsten”

Nu havde jeg sidevind, det gav et skub, men det var ikke til at udnytte fuldt ud, da det også rykkede godt i Strada, cykelstien var hellere ikke så bred, så måtte holde lidt igen. Da cykelstien efter en evighed ophørte, var der et langt stykke flad og lige vej der lå bag de høje klitter, så det var muligt at øge farten. Med god fart nåede jeg ned omkring Struer, hvor det så var Lemvig der var næste mål, det var så direkte i hård modvind, hastighed faldt drastisk.

Paris? Wrong turn
Paris? Wrong turn 🙂

Havde jeg taget et af de berømte højre sving, eller havde GPS ledt mig på afveje? Ingen af delene, det er en lille landsby der ligger på vej mod Lemvig

Stemples skulle der i Lemvig, jeg var også sulten, kunne dufte at der blev lavet noget mad et sted, men fandt ikke stedet, så det blev til et supermarked. Stempel havde de ikke.. så det var underskrift og bon, som bevis.

Videre ned langs kysten, for at dreje ind mod det midtjyske, hvor der var lidt læ. Pauserne blev lidt længere, så nu havde de resterende almindelige cykler indhentet mig. Så mødte dem ved hvert stempelsted, hvor jeg tillod mig at holde længere pause, og så indhente og køre forbi dem igen, så havde jeg noget at køre efter, og holde gejsten oppe.

Efter ca. 435 kilometer var Ålborg nået, havde besluttet at det skulle være pause stedet for lidt søvn. Det blev til 5 timers pause.

Der var 2 som også overnattede i Ålborg og ville fortsætte kl. 8.00, så dem fulgtes jeg med, der skulle lige køres forbi en bager. Jeg kunne ikke se nogen ide med at race af sted, så fulgtes/mødte de 2 ved stempelstederne resten af turen. Blæsten var ikke forsvundet, men solen var fremme.

Endelig blev Ålborg nået igen, så manglede jeg bare at køre de 70 km hjem 🙂

Efter en køretid på 21 timer og 53 min. havde jeg overstået de 613 km. Totaltid med pauser blev 33 timer og 17 min.  Fra Lørdag morgen kl. 4.00 hvor jeg kørte hjemmefra til Søndag kl. 18.30, hvor jeg igen var hjemme i garagen, havde jeg fået kørt 754 kilometer.

600 km Brevet Ruten:


Endomondo kan ikke vise vejret over flere dage, de 9 km/t vind er meget misvisende. Tidspunkter var vindhastigheden oppe på 44 km/t, og det var ikke medvind

En god oplevelse, trods blæsten. Så nu er jeg klar til Super Brevet Scandinavia. Men inden da skal jeg lige køre Eurotour2013

Ses derude, God vind!

Series Navigation<< Brevet og Nordjylland Rundt

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.