Mini Tour del 6- Hjemturen

This entry is part 6 of 6 in the series Tour 28 maj-1 juni

Klokken 04.00 vendte verden tilbage med et  bib-bib fra vækkeuret i telefonen, kigge på klokken, måske en time mere på sofaen, regne lidt på tiden, hvornår var det nu færgen sejlede fra Göteborg. Nej, det var op, ikke noget med at tro der lige kunne kunne indhentes en time senere på dagen, det er umuligt på de lange ture.

Så det var bare op, jeg tror det lykkes mig spise morgenmad og liste afsted uden at vække Poul og Halfdan, ingen grund til at de skulle vækkes.

Dette indlæg er del af en serie, så jeg vil anbefale du læser dem kronologisk:

[post_list_box series=”181″]

Jeg var klar til…

Afgang klokken 4.30 fra Ganløse
Afgang klokken 4.30 fra Ganløse

at køre fra Ganløse. Garmin skulle lige bruge 3 min til at køre ruten ind. Tror dog den skulle have brugt 5 min, for det var da en fuldstændig vanvittig vej den sendte mig ud af Ganløse på, jeg havde valgt ingen grusvej, og jeg burde have stoppet da den sendte mig ned af en grusvej, men som ofte er det så nemt at være bagklog. Ærgre mig over at jeg ikke var mere principfast og holde fast i at ” Ingen grusvej, betyder INGEN grusvej”.  Men troede det var en smutvej, der blev også vist at jeg skulle dreje efter 600 meter ned ad bakke…men det var så også en grusvej…som endte i en skovsti bag en jagthytte eller lignende, eneste alternativ var at vende om, da det jo ikke ligefrem er en MTB jeg cykler i.  Og selvfølgelig var det 600 meter op ad bakke igen på en grusvej, hvor jeg ikke kunne få baghjulet til at stå fast, så ud og skubbe Strada op.

Garmin ingen grusvej, betyder INGEN GRUSVEJ.:

Bare navnet Mosevej, burde have fået de fleste til at vende om  :-).

Lettere irriteret kom jeg op på vejen igen, og Garmin´en fik skæld ud og sat i bil og Mc mode, med fravalg af motorveje, og bedt om at opføre sig ordentligt og finde vejen til Helsingør færgehavn, uden så meget at prøve på at lave svinkeærinder. Det hjalp 🙂

Det hjalp også på humøret at se den skønne morgensol, og fine veje der nu dukkede op mellem solens stråler

Solen. Endelig på vej mod Helsingør
Solen. Endelig på vej mod Helsingør

Så det var godt jeg ikke havde sovet den ekstra time, for dette lille grus eventyr havde kostet 20 min, uden at være kommet én meter nærmere målet. Netop de 20 minutter var dem jeg manglede for at nå den færge, der sejlede ud af havnen da jeg ankom til Helsingør. Heldigvis kunne jeg så finde en tankstation med kaffe og så købe nogle sandwichs, til senere.

Helsingør færgehavn, færgen lige sejlet
Helsingør færgehavn, færgen lige sejlet

Jeg havde ikke regnet med den ekstra pause på færgehavnen, det var meningen at pausen skulle være på færgen , så der kunne spises der, så der ikke blev taget tid fra cykeltiden.

Strada  venter på færgen i Helsingør
Strada venter på færgen i Helsingør

Selvom der kan cykles stærkt i en velomobil, er det logik at det er umuligt at hente for mange tabte minutter hjem, “motoren” kan kun yde til en vis grænse, og da der også er byer og bakker der skal forceres plus proviant stop. På de lange ture ligger jeg på et snit mellem 23-35 km/t afhængig af hvor mange større byer der skal køres igennem. Mange bakker trækker også ned, selvom der kan hentes lidt når der køres ned af dem.

Så kunne jeg sidde på færgen og regne lidt på det. Der var cirka 250 kilometer tilbage, når jeg kom til Helsingborg, klokken ville så være 08.00…så det ville blive en stram tidsramme for at nå færgen 18.15 fra Göteborg. Men fik lagt en plan for hvor jeg kunne stoppe og købe vand og sandwichs så kunne jeg minimere pauserne til “stop and take away”, da jeg vidste fra turen ned hvor dette var muligt.

Som det ses tog det 11 timer at cykle til Göteborg, totaltiden var 13:19:06, så minus færgetiden + ventetid i Helsingør 1 time ialt, var der ikke meget pause igennem Sverige. Det var nu hellere ikke fordi jeg behøvede mere pause, bare jeg havde nok at spise og drikke.

Jeg var godt nok i tvivl om jeg nåede færgen, da jeg et sted blev stoppet på grund af et cykelløb der skulle afvikles og ville blive kørt på den vej jeg skulle. Blev stoppet af official`s, og fik at vide at jeg måtte vente i ca. 1 time, de vidste dog ikke præcis hvornår de kom forbi. Jeg spurgte om en alternativ vej, det var der ikke. Så spurgte om  hvor langt stykke de ville køre på den vej jeg skulle og om de kørte på cykelstien. De kørte ikke på cykelstien, og de ville være på 10 kilometer af ruten og ville komme imod mig, der ville være politi, motorcykler o.s.v.  Jeg spurgte pænt at hvis jeg nu trillede ligeså stille på cykelstien, ville jeg jo ikke være i vejen, og  kunne køre ind til siden når jeg så dem. Det fik jeg lov til…men jeg kørte ikke stille..de 10 km var hurtigt overstået..så aldrig én eneste cykelrytter kun en masse tilskuere der mente jeg kørte den forkerte vej :-).


Som det ses på video nåede jeg færgen i Göteborg men en punktering, så havde det været 12 timers venten i Göteborg.  Derfor køre jeg med Marathon Plus og Big Apple. Nu var det bare 3 timers sejlads og 6 kilometers cykling så var jeg hjemme.

Jeg fik lidt skæld ud af herren i buret ved indcheckning, næste gang skulle jeg være der noget før, det lovede jeg ham, hvis han til gengæld lovede, at der ville være skiltning for cykler til færgen når de laver alt det vejarbejde og lukker veje uden at vise hvor man så skal hen. Det kunne han ikke love, fint så er vi to råbte jeg,mens jeg skyndte mig hen til færgen, hvor klappen lukkede i, da jeg fløj ombord.

Farvel  Sverige, på gensyn
Farvel Sverige, på gensyn

Det var godt med et langt hvil, og sørme om de ikke havde været så venlig at passe på min toilet taske, som jeg havde glemt på vejen over. Det takkede jeg mange gange for.

Solen stadig oppe kl. 21.30, snart i havn i Frederikshavn
Solen stadig oppe kl. 21.30, snart i havn i Frederikshavn

Så i havn og 6 km hjem… 5 dage på en  oplevelsesrig mini cykel tour var slut, kun en lille byge på sidste dag, så vejret var med mig.

Det blev til ialt:

Tæller:
14 Aktiviteter
Afstand:
918,88 km
Tid:
37:31:06 t:m:s
Gnsn. afstand:
65,63 km
Gnsn. hastighed:
24,5 km/t
Gnsn. tid:
2:40:48 t:m:s
Maks. tid:
11:22:48 t:m:s
Maks. afstand:
282,84 km
Maks. hastighed:
101,3 km/t
Maks. gnsn. hastighed:
40,0 km/t
Kalorier:
36.931 C
Højdeforøgelse:
3.900 m
Højdereduktion:
3.970 m

Fik  mødt en masse dejlige og hyggelige  mennesker. En særlig tak til Nadim, velombilcenter.dk og Halfdan for overnatning, “pleje” og Poul for hyggeligt samvær på turen ned gennem Sverige

 

 

 

Series Navigation<< Mini Tour del 5: Street Race

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.