Eurotour 2014 Dag 8 Home

This entry is part 9 of 9 in the series Eurotour 2014

Det var meningen at jeg ville følge de andre deltagere ned mod færgen derefter dreje fra i Sydsjælland køre over Langeland,Fyn og op gennem Jylland hjem. Men ved at kigge på vejrudsigten, ifølge den ville der komme en del regn sydover, ingen regn hvis jeg kørte den “sædvanlige” vej hjemover Nordsjælland, og Færgen til Århus, denne vej lovede de endda sol.

 

Så det var tid til at tage afsked med de andre velonauter, og ønske dem forsat god tur til Berlin.

Goodbye Velonauts
Goodbye Velonauts

Uden Hood eller Flevo Roof var valget ikke så svært, det blev “Samme rute som altid” hjem fra Ganløse.


Nu havde det ikke regnet under hele Eurotouren, på nær et par dråber i Grebbestad, jeg var også heldig nu, der kom lige en enkelt byge da jeg kørte fra Ganløse

Nåede til Hundested og første færge, der var selvfølgelig sejlet en. Der var også stor kø ved færgen, så krydsede fingere for at jeg kunne komme med den næste.

Det kunne jeg heldigvis, der blev lige plads til mig på “fortorvet”

Lige plads til Strada
Lige plads til Strada

Mens jeg sejlede over til Rørvig, fik jeg sms fra Halfdan, som havde fulgt de andre på vej mod færgen, det havde regnet meget og han var punkteret 2 gange, så nu var han vendt om.  Flere af de andre deltagere med de tynde dæk var også punkteret. Ofte bliver man kigget mistroisk på, når man som dansker fortæller om de problemer vi har med flintesten til udenlandske cyklister og velonauter, men det er end sandhed at når regnen kommer, vender flintestenen sig så spidsen er op ad. Derfor køre jeg med Schwalbe Marathon Plus fordæk og Big Apple plus som bagdæk.

Jeg havde lidt ondt af dem, de sorte skyer kunne ses mod syd

Regn mod syd
Regn mod syd

Sad og kiggede meldinger fra facebook, og der dukkede en besked op om at en af de syd kørende velomobiler var væltet, uden mere oplysninger, så spørgsmålene væltede ind. Hvem hvad hvor?.

Det viste sig at det var Bernt, der i regnvejret var kommet til at køre op på de våde “rumlestriber”, så var han kommet i slyng og væltet. Heldigvis var der ingen biler, han fik ikke de store skader, men var lidt  chokeret, Mangoen blev nok lidt ridset. Han fortsatte videre. Godt der ikke skete mere.

Jeg kom i land og fik god fart i Strada, selvom jeg ikke havde bestilt plads på Odden-Århus var der plads. 45 minutters venten og 50 min. sejlads, så var jylland og solen nået.

Solen havde jeg taget med
Solen havde jeg taget med

Op ad de “små” bakker ud af Århus, næste stop Randers. Spise stop, videre mod Hadsund, op til Øster Hurup, hvor der var tid til at nyde solen

Nyder solen nær Øster Hurup
Nyder solen ær Øster Hurup

Så mangelede jeg bare lige  Hals-Egense..

Nyder den flotte himmel
Nyder den flotte himmel

… mens de sidste 66 kilometer hjem efter færgen tikker ind på tælleren.

Freerider
Freerider

Jeg var ikke alene på hele turen, den lille fyr tog et “Freeride”

Otte dages tur var slut, de syv med dejligt og hyggeligt selskab, med andre velonauter.

Tak for en fantastisk tur, velonaut venner, vi ses næste år.

Tak til velomobilcenter.dk for det gode arrangement, og for at hjælpe Peter(Big Daddy), så han ikke endte sine dage i Norge og blev til “Big Foot”

Per, tak for de fine og gode ruter!

Tak til C.G. Rasmussen for at tage initiativ til endnu en Eurotour, og Jimm for at lave siden velomobile-eurotours.org

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

 

Series Navigation<< Eurotour 2014 Dag 7

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.