Efterårstur til Hadsund

Normalt plejer vinden på denne årstid forsøge at vælte alt og alle her i Nordjylland, men det har indtil nu har september været den mest vindstille efterårsmåned jeg har oplevet i årevis. Sol og ingen regn, det indbyder til at cykle

Björn fra Norge, som jeg cyklede med i Eurotour 2013, var på vej hjem fra Holland til Norge i hans nyrepareret Quest., da han skulle overnatte hos os, ville jeg køre ham i møde i Hadsund.

Da vejret var så fint, tog jeg en lille omvej. Kørte ned over Ålborg…

Broen oppe i Aalborg
Broen oppe i Aalborg

…det er næsten ingen trafik, så Strada trillede bare afsted.

Jeg har ikke et aktionkamera, leder efter et som jeg kunne tænke mig. Derfor optager jeg med min mobil, det giver en del rystelser.Det er heller ikke så nemt at vise hastigheden, det er jo nemt at postulere at farten er 55 km/t. Under min søgen efter et kamera er jeg stødt på Garmins nye Virb, som jeg har sat på min ønskeseddel. Der findes en software editor til dette kamera, der kan bruges til at redigere filmklip og tilføje GPS data. Det gode ved det er, at det kan testes uden der ejes et Virb kamera.

Det er fint at kunne vise hastigheden og højden, også når det ikke går så stærkt som i videoen nedenfor

[important]Video er ikke optaget med et Garmin Virb aktionkamera! Video is not recorded with Garmin Virb![/important]

På en del af vejen er der en meget dårlig cykelsti, som jeg ikke skulle køre på med 40- 55 km/t, der var også masser af plads på vejen, der var dog en enkelt bilist der pegede med fingeren ind mod siden, selvom jeg på dette tidspunkt kørte langt inde i siden, måske ville han vise mig de flotte efterårsblomster :-). Det nytter ikke at blive irriteret, så jeg vinkede ihærdigt tilbage. Det eneste der kan få min puls op i det røde felt, er når der bliver trykket et uvenlig båthorn i bund lige ved siden af mig. Heldigvis sker det sjældent, at jeg møder disse “Jeg ejer verden og vejen bilister”

Jeg havde aftalt med Björn at mødes i Hadsund klokken 13.00,  og vi ankom næseten samtidig. Björn var sulten, så den nærmeste grill blev indtaget.

Strada Og Quest i Hadsund
Strada Og Quest i Hadsund

En enkelt øl eller 2 blev indtaget, før turen gik nord på mod Frederikshavn, ad den flade Østkystrute

Quest og Strada på vej mod nord
Quest og Strada på vej mod nord

Björn havde dagen før, igen opdaget at Danmark ikke er så fladt, som de fleste udlændinge tror, men finder ud af når de cykler i landet. Derfor mente han at vi skulle tage det stille og roligt, men hvergang jeg kørte langsomt, strøg han forbi, det kunne jeg jo ikke have, så turen blev med en del sprintetaper :-).

Elling<->Hadsund

Dagen efter skulle Björn med færgen, da det gode vejr stadig var på vejrkortet var det jo oplagt at følge ham til færgen, så var jeg jo også sikker på at han ikke blev i Danmark :-). I Norge siges der: “At det er godt at være norsk i Danmark”.

Denne dag ville Björn også køre sprintetaper, selvom han sagde han var godt brugt i benene efter de næsten 900 kilometer , så vi var hurtigt i Hirtshals. Der blev så også tid til at holde fordrag om velomobiler på havnen

Björn holder fordrag
Björn holder fordrag

Det kunne han sikkert have blevet ved med i timevis, men der var en færge han skulle med, så det var over på den anden side af “Deportations hegnet”

Klar til færgeafgang
Klar til færgeafgang

Så var der kun 3 ½ times sejlads, før han var hjemme..

Strada og Color Line
Strada og Color Line

.. jeg måtte lige ud på molen for, at se den aerodynamiske færgen sejle forbi

Elling<->Hirtshals

Jeg kunne vende fronten hjemad, 2 dages lækker cykling var overstået.

Ses derude!

4 Replies to “Efterårstur til Hadsund”

 1. Interested to hear that you are looking at the Garmin VIRB- I’m interested as well because it integrates with my Garmin Montana GPS– hopefully the prices will drop a bit over the next few months! Where did you find the test software for trying the VIRB functions?
  Only a week till the cast comes off!! Ymte says my new shell should be ready for collection about the end of this month so things are slowly progressing and should be back on the road by the first snowfalls!! JH

  1. Hello John
   It is the integration with GPS or an app that makes it interesting. The small screen, so you can see what is recorded is also a plus. I would like Virb Elite as there is GPS built into.
   I also expect the price drops later this year.

   You can download it here http://www.garmin.com/en-US/shop/downloads/virb-edit

   It’s good to hear things are going better with your ankle and Quest Xs

  1. Hej Adri

   Det ene udelukke ikke det andet, med Garmin Virb Elite behøver du ikke GPS, da det er indbygget i den model, selvfølgelig kan du ikke bruge det til at finde vej 🙂
   Hilsen
   Søren

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.