Årets første længere tur

Faktisk har jeg ikke cyklet ture på over 100 kilometer siden September, mine knæ trængte til en længere pause.

Nu var Anette (min kone) så heldig at vinde en præmie( det var fine strømper/sokker for ialt 500 kr) i en konkurrence på forretningen  “Ny form Hals”  Facebook side (Facbook billedlink: Fra Afhentning )

Man kunne så påstå, at jeg var mindre heldig, da jeg skulle hente præmie, men det var ganske frivilligt, jeg trængte til at komme i form igen og teste knæene, så da afstanden (126 km) til Hals og tilbage igen, var destinationen Ny Form  meget passende. 

Så afsted på en klar og flot formiddag

Stadig Rimfrost klokken 10.00

Temperaturen var ikke mange grader over nul, men det mærker jeg ikke i Strada. Det var bare skønt med blå himmel.

Gennem Frederikshavn, Sæby syd på ad Østkystvejen

Sol på Østkystvejen

Pitstop efter Vorsaa…

Strada Sol Kattegat
Strada Sol Kattegat

…kun for at opdage provianten stadig lå hjemme på køkkenbordet. Men der er  også energi i solstråler, ik? Måtte lige stoppe i Asaa for at købe en cola og én banan for en sikkerheds skyld. Skulle nok have købt lidt flere bananer.

Vel ankommet til Hals, efter cirka  63 km fandt Ny Form, altså butikken 🙂

Jeg behøvede ikke engang, at fortælle mit ærinde, de søde og venlige medarbejder havde allerede gættet, hvorfor jeg var der.

Strada hos Ny Form Hals. Søde og venlige medarbejder

Jeg fik udleveret den fine præmie, købte 2 par ekstra uld sokker til Anette, det kunne jo være vinteren kommer alligevel. Og det var lidt fjollet, at jeg glemte at købe nogle til mig selv, især fordi de havde tilbud. Men nu ved jeg, hvor butikken ligger, da jeg kommer igennem Hals, hvergang jeg cykler sydover og nordpå , er det meget nærliggende, trille ind og få “tørre strømper”

Det blev også en tur ned på havnen, for lige at hilse på de gamle Isbryder der førhen lå i Frederikshavn

Strada Hals Isbryder
Strada Hals Isbryder

Og et kig på Limfjorden blev det også til

Strada Hals Limfjorden
Strada Hals Limfjorden

Det var nu ikke helt så varmt, at stå udenfor, det er nu noget andet at stå der en varm sommerdag.

Så ned i Strada og snuden mod nord. Jeg følte ikke det var nødvendigt, at købe noget at spise, det kunne jeg få i Asaa igen, men bageren var lukket, selvom der var 200 meter til Spar Marked, mente jeg ikke det var nødevendigt. Der tog jeg så fejl.

Min oprindelige plan var at køre stille og roligt til Hals, med et snit på omkring de 25 km/t for ikke at belaste knæene, og så på hjemturen sætte tempoet op…

Hals TurRetur
Hals TurRetur

Men som det ses “lykkedes” det mig kun at holde knap 25 km/t i gennemsnit på hele turen, grunden var manglende proviant/drikke

Jeg gik sukkerkold…

Sukkerkold i Strada og må pause

… så tempoet var lavt. På dette stykke mellem Asaa og Sæby er der ingen butikker eller tankstationer

Så der blev holdt en ekstra pause eller 2…

Strada og Vinter Mcist
Strada og Vinter Mcist

… og det er jo meget rart når der kommer nogle og snakker mens jeg holder pause.  Her var det en Mcist, der køre  en del ture om vinteren på denne fine BMW, og skifter over til en anden når sommeren nærmere sig

Himlen var blevet lidt grålig, men lidt længere nordpå var den igen blå

Blå himmel i det Nordjyske
Blå himmel i det Nordjyske

En kort video fra noget af turen:

Jeg nåede til Sæby, ind på første og nærmeste tank for at få cola og chokolade,  hurtigt vendte energien tilbage, men det virkede som om den først nåede helt ned til benene, da der var 10 kilometer igen 🙂

Men alt i alt en god tur,  jeg var i Ny form, altså stadig butikken i Hals 🙂

Vi ses derude

Billeder i større opløsning i album her:

 

 

 

2 Replies to “Årets første længere tur”

  1. Hei Søren,

    Fine bilder og video igjen! Men, du er ofte glemsk synes jeg, denne gangen ble matpakken glemt, noen andre ganger var det reserve slanger eller dekk, på tide a begynne med skrive huskelapper hver gang du skal ut på tur???? ;-))

    Hilsen, Adri.

Skriv en kommetar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.